Къде да намерим компания за колоездене?

0
 

Сподели

Shares

Ако имате колело и сте подготвени да се справите с всички неочаквани предизвикателства на пътя и може да кажете за себе си, че сте много добър колоездач. Джиткате напред-назад, нагоре-надолу, но ви е малко скучно и не знаете къде да отидете нито в града, нито извън него. Има няколко начина. Или с приятели или сам със съвети на някой, но най-сигурният е да се включите в организирани вече активности.

Сдружение "Велоразходка"

Сдружение „Велоразходка“
Събират се пред езерото Ариана в дните четвъртък, събота и неделя.
Четвъртъците са посветени на велоразходките из нощна София. Традиционно началото е в 20:30 ч. от езерото Ариана. Разстоянието, което се изминава е от 8 до 22 км, а маршрутът е подходящ за всеки, който може да се движи безопасно на две гуми.
Съботите на „Велоразходка“ са време за велоизлети извън София. За тях се изисква по-добра физическа подготовка, тъй като се изминават по-големи разстояния.
Неделните велоразходки обикновено започват в 10:30 ч. и приключват около 13 ч. Те представляват обиколка из софийските паркове.
Всички мероприятия на Сдружение „Велоразходка“ са безплатни и отворени за всички, които искат да се включат.
Ако искате да се присъедините към групата на Велоразходка, можете да научите повече за тях във facebook.

Sofia Green Tour
Но ако ви се иска да научите малко повече за София и града, в който живеете или сте на гости, можете да се включите към велосипедни турове, организирани от НПО „София Грийн Тур“. Обиколките са всеки ден от април до ноември от 11:00 и от 17:00 часа. Гидове са доброволци и туровете са свободни за всеки. „София Грийн Тур“ се опитва да популяризират София и България като интересна туристическа дестинация със собствени си средства и труд. Ако ви харесва тура и активността им, в края на тура можете да оставите дарения за развитие на организация им и развитие името на София и България из целия свят.

Още от съветите на Вячеслав Стоянов от Sofia Bike:
Sofia Bike: Как да се облечем за колоездене?
Sofia Bike: Как да се движим безопасно с колело в града?
Sofia Bike: Как да паркираме безопасно колелото си?
Sofia Bike: Защо да караме колело в града?
Sofia Bike: Къде да караме по велоалеи в София?

Sofia Bike

В поредица от статии в 360° Вячеслав Стоянов – основател на Sofia Bike, ще ви споделя съветите си за градско колоездене. Ако имате нужда от повече информация за това как и къде да карате безопасно колело в града, как да навигирате, как да се облечете, къде да паркирате, как да поддържате колелото си… вече можете да я намерите от сигурен източник – човек изминал повече от 70 000 км на две гуми.

Вячеслав Стоянов определя себе си като приключенец, колоездач, който е изминал повече от 70 000 км в над 40 държави. Повече за Вячеслав Стоянов можете да научите от неговата страница.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.