Международната регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014

0


Дата на събитието: 30.04.2014

Сподели

Shares

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014

На 30-ти април тази година морската ни столица Варна ще стане домакин на едно грандиозно събитие по вода – международната регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Надпреварата на ветроходите ще стартира от пристанище Варна и ще включи руските пристанища Новоросийск и Сочи, и румънското пристанище Констанца.

Организатор на Регатата е международната благотворителна организация Sail Training International (STI), а организатор от българска страна е Община Варна.

В дните от 30-ти април до 3-ти май, специално за събитието в морската столица се очаква да гостуват близо 30 ветрохода, от които 9 ще бъдат от най-престижния клас А. България ще бъде представена от ветроходните кораби Калиакра и Royal Helena, и ветроходната яхта Феникс. По време на престоя си във Варна корабите ще приемат на борда си всички желаещи да ги разгледат, предлагайки им впечатляващи и запомнящи се традиционни за корабите и съответните националности преживявания. Освен да се запознаят с най-интригуващите тайни и истории на корабите, посетителите ще имат и уникалната възможност да наблюдават „Парада на екипажите“, който ще оцвети централните улици на Варна.

По време на 4-дневното събитие в района на пристанище Варна ще бъде изградена фестивална зона, предлагаща на участниците и посетителите разнообразие от атракциони и развлечения като открита музикална сцена, на която ще се качат някои от най популярните български изпълнители, екстремна спортна зона, детски съоръжения и разнообразни кътчета за храни и напитки.

На 3-ти май ще се състои “Парад на ветрилата“, който ще бъде и кулминацията на морската фиеста. По време на парада участващите кораби ще преминат в близост до варненския бряг, за да покажат величието и красотата си. След това изключително и зрелищно корабно шоу предстои стартът на първата гонка към Новоросийск. На борда на ветроходите ще се качат и 50 български практиканти, които ще бъдат неизменна част от екипажа на съответния кораб и ще преминат последователно обучение през всички позиции – от юнга до боцман и кърмчия.

SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014

Още на тема ветроходство от 360°:
Ветроходството – нелечима болест
Най-добрите ветроходни лодки

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.