Европейска ски купа в Боровец

0


Дата на събитието: 15.02.2014

Сподели

Shares

На 15 и 16 февруари по пистите на Боровец ще се спускат световни ски величия. Поводът е голямо събитие в алпийските ски дисциплини, което ще се проведе в зимния ни курорт – кръг за Европейската купа в дисциплините гигантски слалом и слалом. Състезанието се провежда непосредствено преди стартовете в гигантския слалом и слалома за мъже на олимпиадата в Сочи.

Европейска ски купа Боровец’2014 този уикенд

В състезанията от кръга за Европейската купа са потвърдили участието си редица световно известни скиори, сред които: Сиприен Ришар (Франция), Марсел Матис (Австрия), Доминик Щеле (Германия), Кристиян Девил и Матиа Касе (Италия), Нолан Каспер (САЩ), Даниел Юле и Лука Ерни (Швейцария). България ще бъде представена в състезанието от Стефан Присадов, Алберт Попов, Георги Нушев, Камен Златков и Йоан Тодоров.

Европейска ски купа Боровец’2014 този уикенд

Спусканията за Европейската купа Боровец’2014 ще бъдат на писта “Попангелов”, която вече е готова за състезанието.

Всички, които искат да гледат на живо спусканията на писта „Попангелов” ще могат да се възползват от безплатен достъп до финалната зона, както и от безплатен транспорт до там на всеки 15 минути от паркинга пред кабинковата въжена линия.

Европейска ски купа Боровец’2014 този уикенд

Друго преимущество в дните на състезанието, организирано от Бороспорт, е безплатният транспорт за скиори и зрители от зала „Арена Самоков” в града на всеки 15 минути в часовете от 8:30 до 9:30, както и между 11:00 и 12:00 часа – за втория манш на състезанието, който започва в 13:00 часа. Община Самоков осигурява и паркинг в зоната на нисък Боровец, на цена 1 лв. за цял ден. Ще има безплатен транспорт и от паркинга до зоната на състезанието.

Европейска ски купа Боровец’2014 този уикенд

Гост на състезанията за Европейската ски купа Боровец’2014 ще бъде легендата Марк Жирардели. Скиорът е петкратен носител на Световната купа. Той ще направи демонстративно спускане на 15 февруари заедно с най-добрия български скиор за всички времена – Петър Попангелов.

Европейска ски купа Боровец’2014 този уикенд

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.