Приключи благотворителният ултрамаратон „1000 Balkan Charity Challenge“

0
 

Сподели

Shares

1000 Balkan Charity Challenge

Завърши второто издание на „1000 Balkan Charity Challenge“. За единадесет дни участниците изминаха 1048 километра от Букурещ до София и обратно – общо 636 км колоездене (160 км средно дневно) и 412 км бягане (59 км средно дневно).

В голямото балканско предизвикателство “1000 Balkan Charity Challenge“ взеха участие близо 100 души, в различни отсечки от маршрута и на различни дистанции. Двама маратонци успяха да изминат целия маршрут. Единият е Станислав Георгиев – създател на ултрамаратона. Другият е студентът в Брашов Флорин Настасе, един от най-добрите ултрамаратонци на Румъния. След неуспешен опит да измине цялото разстояние миналата година, този път той успя. Лауренциу Софрон премина 985 километра, но тежки травми го принудиха да напусне малко преди финала. Почти всички участници поставиха лични рекорди за най-дълго пробягано разстояние.

Сумата, която беше събрана чрез благотворителния ултрамаратон до момента се равнява на 16 500 евро. Тя беше набрана чрез даренията, направени за 18-те каузи на ултрамаратона. Очаква се средствата да достигнат 30 000 евро. Сайтът www.1000balkan.com и дарителските сметки ще останат отворени до края на ноември, а банките партньори в България и Румъния ще удвоят даренията, направени от техни служители.

Само досега набраните средства са с 43% повече от миналата година като сума, и с 30% повече като брой дарения, като тези числа ще нарастват до края на кампанията. Делът на българските дарения е 22%, като ръстът им е 23% спрямо миналата година.

Българските каузи, подкрепени чрез маратона са Стипендиантска програма „Готови за успех“, Спорт за деца с увреждания, Програма „Домашни грижи“, Дневен център за деца с увреждания, Фонд за подкрепа на семейства на загинали при изпълнение на служебните си задължения, Пещ на колела.

Видео от финалния ден на „1000 Balkan Charity Challenge“:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.