Сърф филмът „Discovering Mavericks“

0
 

Сподели

Shares

Discovering Mavericks е документален филм, който разказва истории за смелите сърфисти, рискували живота си за последен път в Маверикс. Филмът взе Награда на публиката в Newport Beach Film Festival 2013.

Discovering Mavericks

Маверикс е сърф спот в Северна Калифорния. Намира се на около 3 км от брега извън Harbor Pillar Point, на север от град Half Moon Bay. След силна зимна буря в северната част на Тихия океан, вълните на Маверикс често за високи над 7 и половина метра. Пробивът се дължи на необичайната форма на подводни скални образувания. Маверикс е зимна дестинация за някои от най-добрите сърфисти в света. Много малко са хората, които могат да удържат на мощната вълна на Маверикс.

Discovering Mavericks разкрива истинската история на тази известна и смъртоносна вълна. Цяло едно десетилетие по нея е сърфирал единствено сърф пионера Джеф Кларк. По-късно Маверикс се превърна в една от най-известните големи вълни в света.

Филмът Discovering Mavericks улавя страстта и отдадеността на сърфисти като Moriarity Jay, Peter Mel, Flea, Shane Dorian, Mark Foo, Brock Little и Mike Parsons, както и жертвата на всички онези, които са се осмелили да се спуснат по известната Маверикс за последен път.

ВИЖ ОЩЕ: Сърф за душата

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.