Разказ за 24-часовия планински веломаратон

0
 

Сподели

Shares

Разказ на Константин Терзийски за 24-часовия планински веломаратон на велоклуб „Крива спица“, който се проведе през уикенда по стръмните горски пътеки над село Мътеница, община Хисаря.

Константин Терзийски

Пристигнахме сутринта към 10 ч някъде малко след култовото село Мътеница по един разбишкан път, покрай гората. Посрещна ни Влади – една от основните фигури в клуб „Крива спица“. Показа ни къде да се разположим и продължи да действа, защото времето беше напреднало.

Константин Терзийски

След като разпънахме тентите се метнах при Бони в джипката му и се качихме до най-горната точка от 13-километровото трасе, за да поснимаме. Стартът беше даден в 13 ч, а няма и 15 минути след това първите „машини“ вече бяха при нас – грабнаха по вафла, глътка вода и продължаваха един след друг надолу по пътя.

Константин Терзийски

Времето през целия съботен ден беше доста благо – слънце, облаци, ветрец… идеално.

Атмосферата беше супер приятелска по време на цялото състезание. Участниците се чекираха постоянно на стартовата шатра. Вечерта продължиха, челниците светеха, не бях виждал толкова много светлини по байкове, дори и на нощните велообиколки в София всеки четвъртък.

Константин Терзийски

Голямата част от състезателите са въртяли цяла нощ. Въпреки това на сутринта всички изглеждаха свежи. За съжаление разбрахме, че е имало един по-сериозен инцидент – пострадала ключица и няколко охлузвания… но все пак това е състезание.

В 13 ч в неделя 24-те часа приключиха. Около 13.30 стартира и финалната част от маратона – награждаването.

Константин Терзийски

Евала на момчетата и момичетата от клуб „Крива спица“! Разбира се, браво и на всички участници, които не спряха да въртят през цялото време! Евала на всички замесени! 24-часовия планински веломаратон беше един доста свеж и зареждащ уикенд.

Константин Терзийски

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.