Винс Байрън приземи исторически трик в BMX Big Air на X Games LA

0
 

Сподели

Shares

Винс Байрън от Monster Energy

Колоездачът Винс Байрън от Monster Energy приземи исторически трик и заслужено грабна сребърния медал в BMX Big Air на X Games Los Angeles. Байрън се пребори с конкуренцията и постоянния западен вятър, успявайки да се качи на подиума.

Състезанието и метеорологичните условия направиха битката още по-трудна, когато осемте най-добри райдъри започнаха да летят от рампата с огромния геп и 27 футов куотър пайп. Рънът събрал най-много точки печели, а всеки състезател има право на четири опита.

Още в началото на финалите Байрън изненада феновете и съдиите с луда 540 – ка тейлуип на куотър пайпа, но все още не бе показал коронния си номер. В третия си рън, той направо разцепи – супермен сийтграб 360 над гепа, последван от 540 дабъл тейлуип на куотърпайпа. Това е първият път, в който този трик се прави на X.

Винс Байрън от Monster Energy

По-късно Винс каза: „Представих се отлично и си тръгнах със сребърния медал, така че нама как да съм по-доволен! Нямам наранявания и направих някои неща, които не бях сигурен, че ще успея – така че съм щастлив!“

Байрън, който е от Австралия, дойде на X Games за първи път преди две години, но вече се е доказал като постоянно присъствие на подиума. През 2011 той взе среброто в Big Air и бронза на Vert. Миналата година в Лос Анджелис грабна сребро на Vert, а преди два месеца – на X Games в Барселона се сдоби със сребърен медал от Big Air и бронзов от BMX Vert. Това е шестото отличие за него от X Games.

Винс Байрън от Monster Energy

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.