Брет Рийдър взе златото в Mountain Bike Slopestyle на X-Games Munich

0
 

Сподели

Shares

Нов в отбора на Monster Energy, 20 годишния канадец – Брет Рийдър спечели златото в първото състезание по Mountain Bike Slopestyle провело се по време на X Games.

Monster Energy

Дългият ден започна в 8:30 сутринта, 20 – те състезателя бяха намалени до 10 за финала, а Рийдър се класира първи, следван от съотборника си в Monster – Камерън Зинк – на трето място. Силните ветрове отложиха финала с близо пет часа, а хилядите германски фенове търпеливо чакаха, за да видят кой ще вземе златото в първото подобно състезание на X Games.
„Току що спечелих първия слоупстайл на X Games и няма как да се чувствам по-добре“ каза Рийдър. „Беше дълъг ден с всички тези забавяния, но нямаше как да завърши по-добре, след като грабнах златото – Направо съм разбит!“

Monster Energy

Mountain Bike Slopestyle бе евент, който много хора очакваха да бъде включен в програмата на X Games. Той е във формат с два опита, като по-добрия се взема като краен резултат. Райдърът събрал най-много точки – печели.

Трудните условия направиха всичко още по сложно, а повечето карачи, участващи във финала, се провалиха в първите си рънове, включително и Зинк, който на втория скок се опита на направи флип супермен. Рийдър, от друга страна, имаше безгрешен първи опит, докато не стигна до последната част, където презавъртя 360 – ка на огромния финален дроп и се приземи тежко.

Байкърите се справяха по-добре във вторите си рънове, но Зинк все още имаше проблеми на втория скок и падна отново, което ги извади от борбата за медалите. Предпоследният карач по трасето бе Брандън Семенук и той се представи отлично, забивайки 96.00, като второто най-добро постижение бе далеч назад – 77.33. Тъй като завърши първи на квалификациите, Рийдър бе последния, който се пусна по трасето и той премина безпогрешно, грабвайки златото с невероятните 97.33.

Рънът на Рийдър бе чист с огромни суичове, включващи обратен 360 дроп, флип уип над дабъла, фронт флип бар на степ ъп-а, бар спин 270 от сателита, бар спин – бар спин в ритъм, тейл уип от дропа-стълба, флип бар на дабъла и зверска 360-ка от огромния финален дроп за завършек.

Bret 2

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.