„Vola Open Air“ от 19 до 21 юли

0


Дата на събитието: 19.07.2013

Сподели

Shares

Vola Open Air

И тази година, четвъртото издание на фестивала „Vola Open Air“ ще предложи добре подбрана музикална селекция, различни уъркшопи и забавления за свободно време и спорт. От 19 до 21 юли, връх Околчица, Врачански Балкан.

Line Up:
– Бalkansky, който ще представи своя DJ set на 20-ти юли
– Македонската банда Kulturno Umetnicki Rabotnici
– Mo’ Horizons – Ralf Droesemeyer в комбинация с българския перкусионист Стоян Роянов – Я-Я
– Триото на Митко Таралежков, с участието на Bggz Rubbit (китара и бек-вокали) и Невен Кидеров (перкусии, хармоника и бек-вокали)

Домакин на фестивала за поредна година е природен парк “Врачански Балкан”. В рамките на парка се намират няколко защитени територии, сред които резерватът “Врачански Краст”, както и множество природни забележителности и защитени местности. Географското местоположение, богатата флора и фауна и уникалния карстов релеф, както и удобните транспортни връзки, са предпоставки за отдих и маршрути за планински, селски, еко, спортен, културно – познавателен туризъм, алтернативни видове туризъм, алпийски турове, спелеоложки експедиции, делтапланеризъм и др.

Връх Околчица е на 1058м надморска височина, до него се стига по реновиран асфалтиран път. На мястото на фестивала има два паркинга с капацитет от 500 автомобила, подходящи места за къмпингуване и свободно време. Ще бъде осигурен и транспорт до връх Околчица по време на фестивала като разписанието ще бъде обявено допълнително. Достъпът пеша, който препоръчваме като най – здравословен и природосъобразен е следния: От град Враца по еко пътеката “Път на Ботевата чета” се стига за около 3 часа разномерно ходене. До селата Паволче или Челопек може да се стигне с автобус № 6 /от автогара Враца/, като и от двете села до връх Околчица е около час и половина пеша.

Vola Open Air

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.