Живот в парка

1
 

Сподели

Shares

Една бърза разходка из паркове за скейт, кънки и колелета в България

МОНТАНА

Щом пристигнеш в Монтана, попитай когото и да било за Слънчевата градина – това ще ти е напълно достатъчен ориентир да намериш мястото! Паркът е отворен 24 часа на ден, 7 дни в седмицата – така че стига да има желание, всеки е добре дошъл, по всяко време. Все пак имай предвид, че по тъмно става за каране основно в стрийт частта, защото рампата не е много добре осветена.

Най-голямото предимство на парка е чудовищната рампа с размери 12 на 4 метра, която все още си остава ненадмината и най-голямата в страната. Освен това в стрийт частта има няколко рейла и парапета с височина около 50 см, спайн, наклонен хард рейл и малък скок, бокс и тръба.

ВАРНА

Паркът се намира в Спортен комплекс Младост, Спорт за всички. Работното му време е от 10 до 22 ч. през лятото, и от 10 до 20 ч. – зимата. Имай предвид, че в дъждовните дни няма да го намериш отворен.

Паркът е излят изцяло от бетон и е по-скоро със стрийт насоченост. За момента няма отделни уреди, но през следващия сезон предстои да се добави мини рампа с козирка, което малко ще разчупи условията. Иначе паркът е на две нива, едното от които предназначено за начинаещи, но може да се използва и от напреднали, като част от сериите трикове по протежение на целия парк. Горното ниво е с виражи. Отделно има пирамиди, фън бокс и два вида стъпала, между които са разположени П-образни рейлове.

ХАСКОВО

Grand Beton е в парк Кената, което задава основното му предимство – сенките на дърветата, правещи го перфектното място за горещите летни дни. Освен това е и много добре осветен, така че няма проблем да се кара и през нощта.

Зоната е универсална, тоест освен за скейт, става и за кънки и колелета. По краищата на парка има много ръбове, виражи, два рейла, гапове, един малък куотърпайп и стълби за скачане. Рампата е не точно както би трявало да бъде, с твърде къса равна част и остри извивки. Пирамидата, от своя страна, е добре направена, малко й липсва засилка, но това не е чак такъв проблем. Има и вираж с ръб накрая, перфектен за плъзгане, столове, трикове to fakie и много удобен за сядане.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. браво за полезното проучване! *claps*

    по-миналата събота бях в монтана за първи път. рампата е меко казано чудовищна! хареса ми handrail-a защото за първи път карах на подобно нещо макар че според някои бил.. крив (?!)

    запознах се случайно с блейдър който се оказа от хасково та ще е забавно да мина и оттам някой ден :)

    предвид че съм била във варна безброй пъти преди да се зарибя по кънките си е истински позор че все още не знам нищо освен картинки за парка ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.