Нов костюм може да даде началото на спорта „спейс дайвинг“

1
 

Сподели

Shares

„Спейс дайвинг“ или космическо гмуркане може да се окаже най-новият екстремен спорт. Изобретяването на специален костюм би направило гмуркането в космоса екстремен спорт, подобен на бейсджъмпинга и парашутизма, просто малко по-скъп.

Спейс дайвинг

Миналата година, на 14 октомври, Феликс Баумгартнер направи невижданото, скачайки от ръба на космоса (над 39 км височина над Земята). С този скок Феликс счупи три световни рекорда и направи това, за което много хора само си мечтаеха. Логично, гледайки скока на Феликс, въпросните мечтатели си зададоха въпроса „Защо и аз да не го направя?“. За да отговорят на всички тези хора, екип от учени и дизайнери се заеха да констроират костюм, с който всеки от тях да може да направи своето „космическо гмуркане“.

Спейс дайвинг

Компаниите Solar System Express и Juxtopia, и двете базирани в Балтимор, са се обединили, за да създадат специален костюм за скокове от Космоса. Според балтиморските компании, костюмът ще е в производство до 2016-та година. Първоначалните тестове ще се правят от робот, а не човек.

Костюмът ще бъде в състояние да издържа на екстремни температури и промени в налягането, както и да помогне на „космическия гмурец“ да се справи липсата на кислород. Дисплей ще се показва на „спейс дайвъра“ неговите жизнени показатели, както и техническите подробности, свързани с външните условия. Ракетни двигатели в ботушитепък ще помогнат за стабилизиране на полета.

Големият въпрос е – ти би ли го направил?

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.