Обучение „Френската техника за спасяване в пещери със сифони“ – 15-20 септември, Крим

0


Дата на събитието: 15.09.2013

Сподели

Shares

От 15 до 20 септември в Крим ще бъде проведен учебен семинар по френската техника по спасяване в пещери със сифони. Занятията ще провеждат спасителите от SSF Jean-Michel Vallon, Fred Martin, Bernard Abdilla и Wim Cuyvers. Планира се провеждането на теоретически и практически занятия за запознаване с френската техника за спасяване (включва и транспорт на носилка през сифон): няколко дни тренировки на скали и в морето в Судак (в базата на местния гмуркачески клуб). Подробната програма на семинара ще бъде публикуване на сайта на Българска федерация по спелеология.

Пещерно спасяване

Желателно е участниците да имат опит в пещери и начален опит при гмуркане. Планира се „начинаещите“ да тренират транспорта на носилката в морето на дълбочина до 5 м., а „напредналите“ плюс това и в реални условия – в сифон.

Настаняването в Судак е възможно на палатки, в квартири, в хотел. При извора Крестовый – на палатки. Мероприятието е некомерсиално. Вноските от участниците ще отидат за заплащането на пътя на французите и за текущи разходи по организацията на семинара. За момента вноските се очертава да бъдат около 10 000 рубли (470 лв.) При повече хора е възможно намаляване на стойността.

Полуостров Крим

За подаване на заявка и получаване на повече информация ползвайте електронна поща evpator@front.ru. Организатори на семинара са обединение на доброволци спелео-спасители на РФ и Украинската Спелеологическа Асоциация. Целта на мероприятието е запознаване с френската техника, подготовка на кадри за задсифонни спасителни работи, обмен на опит и координация на доброволците от различните региони, начало на формиране на спасфонд за зад сифонно спасяване.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.