Водно колело ще участва в обиколката на Великобритания GBRow 2013

0
 

Сподели

Shares

8-метрово водно колело с кабини за екипажа в двата края и с място за въртене на педалите в центъра ще бъде един от участниците в тазгодишното GBRow 2013.

Водно колело

Състезанието GBRow се слави като най-трудното гребно състезание в света. По време на него различни екипажи правят обиколка на Обединеното кралство без да имат право да стъпват на брега или да се доближават до помощни кораби.

Тази година в оспорваното състезание, което ще започне на 1-ви юни, се включва нестандартен участник – екипажът с водно колело Team Ocean Pedal Challenge. Всеки един от тричленния екипаж ще трябва да върти педалите на смени от по два часа, с четири часа почивка. Лодката – водно колело е напълно затворена, а екипажа ѝ се състои от строителен работник на 24 г., собственик на гараж за ремонти на 28 г., който никога не е плавал по море и приключенеца Kieran Sweeney.

Kieran Sweeney, 27 г. е известен с това, че се опита да прекоси Атлантика с водно колело. Маршрутът, който започваше от Гран Канария и трябваше да стига до Бахамите, приключи преждевременно след 200 мили, тъй като Sweeney и „колегата“ му Калъм бяха ударени от огромна буря и се наложи да бъдат спасени. Водното колело успя да премине на собствен ход океана и накрая беше изхвърлено от вълните на плаж в Белиз.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.