Уингсют полет над фигурите на Наска

0
 

Сподели

Shares

Двама уингсют парашутисти със спиращ дъха полет над знаците върху платото Наска в Перу- гигантски мистични рисунки в пустинята, направени преди 1500 години.

Белгиецът Седрик Дюмон и колумбиеца Джонатан Флорес скачат от самолет на 2700 метра и със скорост до 190 километра в час правят зрелищен прелет над южноамериканското плато. Полетите на двамата спортисти продължават повече от две минути.

„Полетът над тези гигантски фигури беше уникално преживяване“, коментира Дюмон след скока. „Винаги съм бил очарован от историите и легендите за Наска. Това е първият път, когато някой лети над фигурите, облечен само с уингсют и мисля, че това може да бъде продължението на легендите за летящите хора, които съществуват в културата на Наска“.

Има много легенди за хората от Наска и тяхната способност да летят. Някои антрополози и историци твърдят, че в легендите има доза истина. Според тях преди около 1500 години, хората живеещи на перуанското плато са използвали балони от памук и въглища, гигантски хвърчила, дори мъже, покрити с пера, за да се издигат във въздуха. Основната мотивация на Дюмон и Флорес за реализирането на този уингсют проект се основава именно на тези теории, въпреки че тяхната способност да летят вече е безспорен факт.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.