Слънчево затъмнение – Онлайн

0
 

Сподели

Shares

Довечера в небето ще има огнен пръстен, видим най-добре от територията на Австралия, Папуа Нова Гвинея, Соломоновите острови и южната част на Тихия океан. Затъмнението ще започне около 23:30 ч. българско време и ще покрие 95% от слънчевия диск.

2_1742

Освен за жителите и посетителите на изброените места, затъмнението ще може да бъде наблюдавано и в интернет на адрес – http://www.space.com/19195-night-sky-planets-asteroids-webcasts.html
Пръстеновидното слънчево затъмнение ще бъде достъпно благодарение на онлайн камерата Slooh Space Camera. Тя ще предава събитието с коментар от експерт.

Това слънчево затъмнение идва малко след частичното лунно затъмнение, което засенчи Луната над Централна Азия, Западна Австралия, Източна Европа и Африка. Друго по-малко лунно затъмнение ще се наблюдава на 24 май.

Това няма да са единствените затъмнения за годината. На 3 ноември ще се наблюдава рядко транзитно слънчево затъмнение – пръстеновидно затъмнение, което преминава към пълно. То ще бъде видимо от Северния Атлантик и Екваториална Африка.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.