Сноубордистът TORGEIR BERGREM с първия в света троен корк 1620

0
 

Сподели

Shares

В края на сезона на зимните спортове у нас не можем да не отблежим това специално сноуборд постижение – сноубордистът TORGEIR BERGREM с първия в света троен корк 1620.

Оригиналното видео е публикувано за първи път в норвежки сайт и, както може да се предполага е изцяло на норвежки. Но благодарение на Google translator подразбрахме, че Торгеир ще се опита да представи трика на следващите Олимпийски игри в Сочи.

Дали трикът на Торгеир е приемлив? Последното завъртане определено има нужда от подобрение. В сноуборд обществото се дискутира много липсата на стил при тези акробатики. Някои сноубордисти смятат, че ако се ограничат завъртанията, биха се развивали повече стилът и креативността в триковете.

Скиорът Henrik Harlaut направи тройно завъртание на X-Games 2013 Big Air и спечели златен медал. Но в сноуборда единственото подобно постижение до сега е на Max Parrot, който спечели Monster Energy Shred Show Big Air с троен корк 1440.

По-възрастните в бранша се питат дали това не е края на прогресията (1080 – 1260 – 1440 – 1620), но ние вярваме, че всъщност това е само началото на невероятните постижения на новите спортисти. Тази пролет норвежците определено разбиха сноуборд сцената. Точно това изпълнение на Торгеир може да не е от най-стилните, но трикът е наистина труден, така че поздравления на момчето и ще очакваме подобрения!

torgeir bergrem

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.