Айо ще пее в София на 6 юни!

0


Дата на събитието: 06.06.2013

Сподели

Shares

ayo

Прекрасна, неповторима и най-после идва в България! Концертът на Айо е на 6-ти юни в зала 1 на НДК от 20:00 часа! Билетите са от 30 до 80 лв.

Истинското име на Айо е Joy Olasunmibo Ogunmakin. Буквално преведно от нигерийски означава Радост. Родена е в Германия, но е с нигерийски произход, а днес живее основно в Лондон. Баща ѝ е бил dj и той първи я запознава с музиката и открива таланта ѝ. Айо се влюбва в китарата още в ранното си детство и на 15 години пише първата си песен. През 2002 прави първия си концерт в Париж.

В предстоящия концерт в София с целия си бенд ще представи новия си албум от 2011 година, записан в Ню Йорк и посветен на малката ѝ дъщеря – Billie-Eve. Той е по-различен от предходните два албума – JoyFull (2006) и Gravity at Last (2008) с малко по-рок звучене, което му придават електрическите китари. Стилът ѝ все още е микс от реге, блус, рок и соул, но първите два албума са с по-акустично и меко звучене. Като цяло музиката ѝ е много емоционална и наситена със социални послания. На 4-ти февруари 2009 г. президентът на УНИЦЕФ Франция Jacques Hintzy я провъзгласява за посланик на УНИЦЕФ – за насърчаване на правото на образование на всички деца по света.

Айо стана известна през 2006-та с песента си Down on my knees:

И една песен от любимите на екипа на 360 – I’m gonna feel good:

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.