БАЙК ЗА ЧЕПЪН 2013

0


Дата на събитието: 21.04.2013

Сподели

Shares

За втора поредна година велосъстезанието БАЙК ЗА ЧЕПЪН предлага атрактивно и технично трасе в карстовата планина Чепън.

bike_chepan

Датата е 21 април, а мястото на срещата на организатори и участници е град Драгоман, Център за влажни зони “Драгоманско блато”, с начален час 9:30 сутринта. Състезанието е в 3 категории:
първа старша категория – 42 км, +/-1200 м денивелация, изминаване на цялото трасе под формата на осморка с начало и край – гр. Драгоман;

втора старша категория – 21.3 км, +/-660 м денивелация, изминаване на половината трасе – лявата част на осморката с начало и край – гр. Драгоман;

детско състезание около Центъра за влажни зони, организирано от Адвентура и съобразено с нивото на малчуганите.

chepan_2012_map

Контролните пунктове ще бъдат обявени на място. Осигурен е награден фонд от магазин СТЕНАТА и партньори!

Условия за участие в състезанието:

Участниците в състезанието, навършили 16 г., заплащат входна такса от 15 лева на място, а за по-младите байкъри участието е безплатно.

Участниците, заплатили авансово участие в дните преди състезанието, заплащат такса от 10 лева. Предварителното записване става в магазини СТЕНАТА.

bike_chepan

Дори да не сте запалени планински колоездачи, това е един добър повод да посетите този сравнително непознат район около Драгоманското блато. Защото освен велосъстезание, Байк за Чепън е и своеобразна подготовка за Деня на Земята (22 април), и среща на активните хора със „зелено“ мислене, които обичат планината.

А Чепън е едно прекрасно място за целта – малко познато, но много красиво и близо до София. Особено инициативните сред посетителите могат да се включат и към кампанията “Да почистим България“, която ще се проведе ден преди това – на 20 април в района.

Паралелно със състезанието, предвидени са и различни забавления, лекции, работилници, предизвикателства и игри, интересни презентации и прожекции на еко тематика. Те ще се проведат в Центъра за влажни зони в Драгоман, откъдето ще стартира и състезанието.

Ще може да се запознаете и с биоразнообразието на Драгоманското блато и Чепън планина. Не забравяйте, че само седмица по-късно започва фестивалът Зелени дни, така че един вид ще се подготвите.

Ще има също и вело уъркшоп и тренировки за най-малките колоездачи.

Сдружение Велоеволюция е подготвило интерактивна презентация на тема “Безопасно придвижване с велосипед в градски условия”.

За малките участници ще има адаптирано за възрастта обучение на същата тема – как да се движим безопасно в града, което ще се проведе в обезопасен район около Центъра за влажни зони.

Ще може и да се включите в разходки с гид по два атрактивни маршрута – около Драгоманското блато и изкачване на връх Петров кръст (1206 м. н. в.)

chepan

Байк за Чепън 2013 се случва благодарение на организаторите на Зелени дни, магазини СТЕНАТА, БААТ – Българска асоциация за алтернативен туризъм, Адвентура, Българска фондация Биоразнообразие, Сдружение за дива природа „Балкани”, Велоеволюция и списание 360°.

Chepan Bike from erogance on Vimeo.

За контакти:
info@stenata.com

+359 88 495 6666
+359 2 418 3068
+359 2 989 0538

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.