Taksirat 2012: Запад среща Изток в Скопие

0


Дата на събитието: 08.12.2012

Сподели

Shares

Приготви се за китарни рифове, силен и тежък звук, много бунтарски дух, забавления и незабравимо парти само на 200 километра от София!

Най-големият музикален фестивал в Македония ще се проведе за 14 път на 8 декември в Metropolis Arena, Скопие и ще включва световни и балкански артисти в различни жанрове – от качествен пънк, през ска, метъл, рок, реге, електро и дори – суинг!  Хедлайнери на фестивала тази година са Skindred, Che Sudaka, Tanya Stephens, Parov Stelar, Chista Okolina , Van Gogh и Kiril Dzajkovski!

Българските фенове на Taksirat ще могат да гледат всички тях и да се потопят в атмосферата на един от най-силните зимни европейски фестивали срещу 25 лева за билет в мрежата на Ticketstream.bg. Разбира се, отново ще можем да загреем за събитието на традиционното Taksirat Party в клуб Строежа на 1 декември, събота (вход-свободен).

На него присъстващите ще могат да чуят най-доброто от дискографиите на артистите, които ще гостуват на фестивала.

Разбира се, Строежа няма да пропуснат и свежите спомени от най-добрите Taksirat-концерти в последните години – Juliete Lewis, Delinquent Habits, Foltin, Fun Lovin’ Criminals, Laibach, The Strangles, Wailers,  Kultur Shock, Asian Dub Foundation, Clawfinger, Dubioza Kolektiv, Kaiser Chiefs, Manu Chao La Ventura, Gentleman & The Evolution, Onyx и много, много други.

Специалният бонус към музиката пък е, че всички присъстващи на партито ще участват и в томбола за спечелването на 5 билета.

Тази година основен акцент в програмата на Taksirat са Skindred!

Групата е известна с експлозивните си концерти и музика-иновативна смесица от реге-метъл, пънк  с дъбстеп подложки, хип-хоп и дръм енд бейс елементи и забавните текстове и коментари на ексцентричния фронтмен Бенджи Уеб.

Тази година групата спечели множество призове за турнетата и последния си албум Union Black, включително наградата за най-добра група на живо от списанието Metal Hammer Magazine на наградите Golden God.

Che Sudaka е другата емблематична банда, която ще се изяви на сцената на Taksirat. Испанците празнуват 10-годишнината от създаването си, в които са осъществили над 1000 концерта в 23 държави. Една от най-мощните и откачени европейски групи в момента смесва гръмотевични барабани и китари, енергични бас-линии и семпли на синтезатор, допълнени от многогласните вокали на братята –вокали Leo и Kacha.

Tanya Stephens – един от най-влиятелните реге-артисти от късните 90-те до днес ще направи първия си концерт на фестивала. В него тя ще наблегне на танцувалните ритми, но и на запазената си марка – китарни балади със смислени, иронични, дори саркастични текстове, в чиито послания се разпознават няколко поколения. Пример за такъв е глобалният й хит It’s a pity.

Фестивалът няма да пропусне и почитателите на електрониката, смесена с по-танцувални и модерни стилове, за които на сцената на Metropolis Arena ще се изявят и електро-суинг магьосниците от Parov Stelar.

Както винаги, Taksirat ще представи и култови балкански имена – субкултурния рап -феномен Chista Okolina от Македония, сръбските рок легенди Van Gogh и един от най-уважаваните в цял свят етно-електронни виртуози  Kiril Dzajkovski.

Тази година Taksirat, подкрепен от телекома ONE, разшири програмата си с няколко предварителни събития – международната PIN конференция (23-25 ноември, Скопие), концертите на Nouvelle Vague (27 ноември) и Superhiks (1 декември).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.