DENA Live

0


Дата на събитието: 10.11.2012

Сподели

Shares

DENA live

Българското явление на европейската инди сцена се завръща у нас за първия си концерт с цялата банда – на 10 ноември от 20.00 часа в Парти център 4KM. Музиката на DENA не може да бъде лесно определена. Авангардната смесица я причислява към хип-хоп, поп или хипстър културата.

Синглите й са описвани като „странен поп”, който събира елементи от хип-хоп, денс, алтърнатив, електроника и дори – чалга. Текстовете и са леко иронични и много остроумни, а клиповете -провокативни.

Иновативната изпълнителка се връща на родна земя, за да предизвика публиката с музика: вдъхновена от българските й корени и развита сред берлинската колоритна среда.

Позната ни като DENA е Деница Тодорова, която заминава да живее в Берлин през 2005 г. Там работи като вокал в два от албумите на The Whitest Boy Alive, както и в проектът Tschikabumm. Соловата кариера на DENA стартира през 2011г., като моментално приковава вниманието на берлинската и българска публика.

Успехът идва с Cash, Diamond Rings, Swimming Pools. Нестандартният клип на видеото печели адмирации, както и стотици хиляди гледания в каналите за видеосподеляне. Нискобюджетна продукция е снимана на битак в Нойкьолн (квартал в Берлин). Това място е избрано, за да бъде възпята консуматорската култура, като междувременно певицата успява и да продаде няколко стоки по време на снимките.

До края на 2012 г. очакваме и следващият й видеоклип към парчето Thin Rope, което ще е част и от първия й албум.

Билетите за концерта й в София на 10 ноември са на цена от 10 лева и се продават само на място – в Парти център 4KM. Входът е за лица, навършили 18 години, а организаторите обещават и още няколко изненади за събитието.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.