Мальовица Skyrun 2012

0


Дата на събитието: 15.09.2012

Сподели

Shares

На 15 септември 2012 г. в района на Мальовишката долина и хижа Мальовица в Рила ще се проведе състезанието по планинско бягане „Мальовица Skyrun“.

Организаторите от спортен магазин „АЛПИ“ взеха решение да поставят началото на това първо по рода си състезание в България след невероятния успех на последната обиколка на Витоша – 100 км.

Стартът е на 15 септември 2012 г., събота, в 10:00 ч. на „Меча поляна“ пред Школа „Мальовица“. Закриването е пред хижа „Мальовица“ в 15:00 ч.

Маршрутът е Школа „Мальовица“ – пътеката за хижата до разклона за Страшното езеро – изкачване на Вълчия улей по пътеката – Ръждавишки превал – подножието на Северната стена на вр. Камилата – премката между Камилата и Ловница – спускане към заслон БАК и пътеката до Втора тераса – изкачване по пътеката до Еленино езеро – плочата на 11-те – изкачване по Североизточния ръб на вр. Мальовица до клина на ПСС – по гребена до главния връх на Мальовица 2729 м (въжен парапет на опасните места!) – спускане по лятната пътека от върха през Еленино езеро, Втора и Първа тераса до х. Мальовица, където е финалът.

Контролното време до Втора тераса е 2:30 ч. и до финала – 5 ч.

За предварителното записване и повече информация: Магазин АЛПИ  – гр. София, ул. “ Ворино “ 19, skyrun.maliovitsa@gmail.com, телефон: 02-8581969.

Стартова такса 10 лв. Планинска застраховка – задължителна!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.