Американски триумф в Синята лагуна

0
 

Сподели

Shares

За първи път в Уелс, за първи път в Синята лагуна, за първи път американец победител – това бе рецептата за шестата спирка от сериите Red Bull Cliff Diving 2012. Разшифрована, тя гласи: призът от състезанието в Пемброкшир бе отнесен в дома на 27-годишния Стивън Лобю в Индиана (САЩ). Същевременно, България отново имаше свой представител в шампионата в лицето наТодор Спасов. 

Кристално ясната и вечно синя вода по крайбрежието на югозападен Уелс домакинства шестия, предпоследен кръг от Red Bull Cliff Diving за сезон 2012. Провел се този уикенд, той бе дебютът на страната в календара на сериите и непреувеличено дестинацията бе повече от внушителна. Действието се развиваше на фона на  някогашна мина, а заради наличието на минерали, водата там не губи цвят и блясък.
Този път британската територия предложи приказни метеорологични условия – температури от 23-24 градуса, единствено по време на тренировките имаше леко смущаващ, страничен вятър, но за състезанието дори той утихна. Максималният брой зрителски места – 3300, пък бе изцяло зает като немалка част от публиката бе със сърфовете си.

Очевидно, в този кръг от шампионата, Стивън Лобю е бил обречен на триумф, тъй като дори факта, че пропусна полета си за Европа, не му попречи да се появи на Синята лагуна в Уелс, било то буквално в последната секунда. Въпреки това американецът изпълни поредицата си скокове перфектно и записа за първи път името си като победител в старт от сериите Red Bull Cliff Diving. До него на подиума бяха борещите се за титлата Орландо Дюк и Гари Хънт – респективно втори и трети.
Българският участник в сериите Тодор Спасов, в резултат на представянето си през сезона, получи уайлдкарт и за Уелс. Радващото бе, че контузията му е напълно отшумяла и Тодор успя да запише лично постижение – най-високия сбор от точки, който до момента е получавал в състезание от шампионата.

„За мен бе чест да съм част от надпреварата в Уелс, това може би беше най-силното състезание, с най-високо ниво на скокове до момента в сериите. Времето бе прекрасно съгласно британските стандарти и в това отношение не сме имали никакви проблеми“, коментира Тодор Спасов. „Доволен съм от начина, по който скачах този път. Знам точно кой елемент трябва да коригирам, за да се справям в бъдеще още по-добре. Надявам се да получа покана и да успея да демонстрирам уменията си на квалификациите за следващия сезон. Сега предстои единствено финалът.

Очакваме да разберем кой ще триумфира с титлата за 2012 г. след два поредни сезона доминация от страна на Гари Хънт. Мястото е Оман, а датите 27-28 септември 2012 г.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.