Среща на две музикални вселени

1


Дата на събитието: 22.04.2012

Сподели

Shares

World&DUBJazz 3

Dub музиката и джазът са форми на Свободата. Свободата да откриваш, да играеш, да експериментираш, да твориш в неизвестното, да си дадеш позволение да грешиш, да започваш от начало отново и отново. Свободата да прекрачваш границите на познатото, общоизвстното и общоприетото. И ако джазът разчупи закостенелите, утвърдени форми в търсене на спонтаността на мига „тук и сега“, то дъбът ни донесе дълбочината на пространството, възможността да се строят нови измерения от звуци, ефирни структури от ехо и хармонични пулсации.

Ето защо джазът и дъбът просто трябваше да се срещат! Не само заради общите си африкански корени, а заради вселената от бъдещи възможности, към които тази среща открива път, заради раждането на могъщия ДЪБДЖАЗ (DUBJAZZ).

На 22 април/неделя, в клуб Петното на Роршах, София, за пореден път експериментаторите на Global Vision Circle ще навлезнат в измерението, където world dub, jazz и dub се се сливат в едно цяло. Зад пулта ще бъдат Dancing Angel и Invoke, двама от отговорните за съществуването на world и dub сцена у нас, и двама от основателите на Balkan Scientists Dub Project. Зад микрофона ще видим неумерният импровизатор и музикален пътешественик Наско „folkmagic“ Хаджийски – участик в десетки проекти проекти от всевъзможни жанрове (ще споменем само Mihail Josifov Sekstet и Kargona).


начало 21.00 ч
вход 5 лв

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.