Какво се случи на „Байк за Чепън“

0
 

Сподели

Shares

Вело-състезанието „Байк за Чепън“ се проведе в 3 категории за деца и 2 за възрастни. Общо в състезанието се записаха за участие 28 деца и 38 възрастни + 2 юноши младша вързаст 14г. Въпреки дъжда, по трасетата успешно преминаха общо 63 души.

Стартът за деца се състоя в парка на Драгоман и въпреки дъжда премина при ведро настроение под режисурата на Йордан Хлебаров от „Адвентура”. Децата показаха истински хъс и доказаха, че планинското колело е дисциплина с бъдеще. Най-малкият участник беше на малко повече от 3 г.

 

Стартът за възрастни беше даден в 10.30 ч. от Центъра за влажни зони на „Балкани”. Възрастните се състезаваха по 2 маршрута – 22 км и 42 км, създадени по идея на белгиеца Уоутър Клепе и Любомир Ботушаров. И двете трасета качваха още в самото начало връх Петров кръст 1206 м н.в., след което следваше маршрут с формата на осмица, който завършваше и за двете категории с близо 10 км заобикаляне от юг на Драгоманското блято, една от най-ценните влажни зони в България. Трасетата бяха подготвени от екип на магазини „Стената” и „Одисея-ин” – главните организатори на състезанието. Тежките метеорологични и теренни условия – силен вятър и студен дъжд – отказаха 5 състезатели.

 

По трасето за професионалисти най-добро време показа Борис Киряков (Клуб Мамут) – 2ч 53м 55сек следван по петите от съотборника му Бойко Танчев. Следваха Венцислав Василев и Венцислав Стефанов. Много успешно се движеше и единствената записана жена участник – Катаржина Весели, но пропуски в разчитането на маршрута й попречиха да покаже едно добро класиране.

 

По трасето с дължина 22 км най-бърз се оказа Фьодор Драголев с време 1ч 39м 05сек.
Награда за най-добре представил се млад състезател получи Християн Димитров.

Ролята на главен съдия и комендант изпълни инициаторът на състезанието Любомир Попйорданов. Накрая всички получиха специално направените за случая тениски и наградите, осигурени от спонсорите.

Всички високо оцениха гостоприемството на Община Драгоман и проявения от администрацията ентусиазъм, който е предпоставка Драгоман в бъдеще да приеме и други състезания от такъв характер. Това състезание беше важна проверка на нагласите за развитието на алтернативен туризъм в Община Драгоман.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.