ADVENTURE & EXTREME EXPO 2012

3


Дата на събитието: 05.04.2012

Сподели

Shares

Всеки град има свои вълнения и очаквани събития. София усеща нетърпението на динамичните и отворени за необичайни преживявания жители и гости на града. Те са готови да пишат историята на второто най-голямо изложение за екстремни спортове и приключения ADVENTURE & EXTREME EXPO от 5 до 8 април т.г. в Интер Експо Център – София.

АКТИВНАТА ЗОНА, която тази година е много по-вълнуваща, е гостоприемно място за любителите на силните емоции и предизвикателствата по въздух, суша, в града и планината.

Провокациите и изкушенията за доказване са много – демонстрации, състезания, забавления, срещи със забележителни хора и много награди.

Работилница “Къмпингарска кухня” ще бъде шоу – сцена за тези, които са любители на кулинарията сред природата. Организаторите – Кулинарно експериментален колектив София (КЕКС), ще провежда сесии на съвместното готвене в кемпа на “Алпи” при нестандартна обстановка на огън, на газов котлон или докато екип от 15 души играе карти. Менюто е отворено – “боб по каубойски“, пица на скара, чипс от зелении, палачинки на тояга и “санитарен“ кус-кус.

Това са примерни наименования на рецепти, за чието изпълнение участниците трябва да проявят кулинарни умения и находчивост.

Една от изненадите за феновете на уиндсърфа тази година е двудневното гостуване на Роберто Ричи – основател и собственик на култовата сърф марка RRD. Изненадата е подготвена от SURF SHOP BUGRAS за дните 5 и 6 април. Всеки ден “Островът на сърф – съкровищата” със своите 200 квадрата ще изкушава с най-новите модели кайтове и кайт – дъски (North Kite Boarding, RRD,Cabrinha, Nobile), уиндсърф дъски (JP-Australia, RRD, Fanatic, F2, Mistral, Naish, Starboard), платна (Neilpryde, RRD, Northsails, Prolimit) и уейк дъски (Liquid Force, O’brien).

Екипът на Лодкарница Косатка ще демонстрира изграждане на ескимоски каяк със съвременна технология. В първите два дни (5 и 6 април) ще бъде построен скелетът на каяка и всеки желаещ може да се включи в работата по оформянето и сглобяването на корпуса.

Лодкарница Косатка осигурява и награда – еднодневен излет с каяк за двама. За да спечелите е необходимо да представите проект (в най-общ вид) за плавателно средство, построено от отпадъци (например празни пластмасови бутилки, найлон и др.). Проектите се предават лично на 5 и 6 април на щанда на Лодкарница Косатка, а най-добрият проект ще бъде изпълнен на живо в последните два дни от изложението.

ADVENTURE & EXTREME EXPO дава невероятeн шанс да попаднете във Фингърборд парка, който досега само веднъж е излизал на изложение извън Corporide. Фингърборд паркът е макет на реален скейтборд парк с всички типове уреди и рампи, събрани в размери 120 х 250 см.

Произведен е от най-голямата фирма в света, специализирана в производството на фингърборд и реални скейт рампи – Blackriver Ramps. Тук са и организаторите на “Чепелареада”, които са подготвили свежи игри и изненади за любителите на нестандартното. Можете да се включите в състезание с елиминации по забиване на пирон в дънер с острата част на чук. В 16.00 часа ще станат ясни и победителите в томбола с награди, зарадвани с лифт карта за сезон 2012/2013 за ски-курорта Чепеларе. Два дена (събота и неделя) карачите на x-Events ще покажат невероятни умения на две колела. След демонстрациите ще има и уроци за екстремния спорт Байк Траял. И тази година SKY CAMP организират състезание за най-дълъг полет на самолет от хартия, направен от посетител – наградата за победителя е ваучер за тандемен полет с парапланер.

Специални гости на ADVENTURE & EXTREME EXPO 2012 ще бъдат СОНЯ И АЛЕКСАНДЪР ПУСЕН – единствените хора, прекосили пеша от край до край континента Африка (от нос Добра Надежда до Тивериадското езеро), без логистична подкрепа. Почитателите на уникалното френско семейство могат да се срещнат лично с тях през два от дните на изложението (на 7 април от 11.00 ч. и на 8 април от 10.30 ч.), да чуят на живо разкази за техните приключения, да видят непубликувани снимки и да вземат автограф.

Новата GoPro HD HERO2 камера с професионално качество и Wi-Fi възможности представя една от водещите компании за екипировка за спортове на открито XCoSports България. Фирмата предлага и новата серия продукти на Gerber и Bear Grylls за 2012 г., уникално иновативно зарядно на вода с водородна горивна клетка PowerTrekk, био серия енергийни храни Chimpanzee, най-новата колекция на планинските облекла DirectAlpine, както и новите продукти на Silva и NST. Супер изненадата е, че един от посетителите на щанда XСoSports ще спечели камера GoPro.

И тази година за всички любители катерачи Walltopia предоставя най-новата си стена за катерене с височина над 5 метра.

За хората с активен начин на живот Nissan ще представи моделите на марката, които са доказалите своите офроуд качества и способности на пътя и извън него – Nissan X-trail, Pathfinder и Navara. X-Trail е първият в света 4х4, разполагащ с новата ALL MODE 4х4-I, която е най- усъвършенстваната система за електронно задвижване на четирите колела. Индексът “ i ” означава интелигентност, инстинктивност, иновативност и най-вече интензивно удоволствие от шофирането, изумителна безопасност и забележително качество.

Когато пътувате със спътник като Pathfinder, времето навън не може да ви спре. Той е напълно оборудван, за да направи преживяванията на пътя и извън него безопасни и забавни. Navara е 100% 4х4 автомобил – отличен партньор в пътешествията и работата. С три тона капацитет при теглене, най-хубавото нещо на един работен автомобил като Navara е, че може да го използвате и през почивните дни и с него да покорите планините.

Посетителите на ADVENTURE & EXTREME EXPO могат да разберат каква е модата в екипировката за трекинг и ски – нови модели туристически обувки, зимни кънки и ролери модели 2012/2013 и др.

Освен с настроение и добри покупки, посетителите имат шанс да си тръгнат и с награда от томболата с билети – раница PROLIMIT, камера GOРRO, тренировъчно-учебно хвърчило за кайтсърфинг или с друго полезно попадение.

Изложбaта е отворена за посетители: от 5 до 7 април, от 10.00 до 19.00 часа, на 8 април – до 18.00 часа.

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Интер Експо Център – София. От скоро съм в софия и си нямам на идея къде е това място :) някакви насоки дайте

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.