Опасност от нова лавина при „Бодрост“

0


Дата на събитието: 10.02.2012

Сподели

Shares

Едва ден, след като бяха разчистени последиците от първата, вчера алармираха за опасност от падане на нова лавина на пътя за курорта „Бодрост“. Работата по разчистването на свлачището ще бъде преустановена, тъй като застрашава здравето и живота на работещите спасители от аварийния екип, информират от Общинска администрация.

Цялата специализирана техника вече е пристигнала на мястото на инцидента и има готовност да започне работа незабавно при необходимост.

За хората, които в момента са на пистата и във вилните зони, е предвиден транспорт, а при нежелание да бъдат транспортирани до града, ще им бъде осигурена доставка на храни и напитки.

В планините времето продължава да е много динамично, на места все още доста топло с бурен вятър по високите части.

През нощта на много места са навяти снежни дъски, налице са и паднали големи лавини на необичайни места – при Ръждавица на пътеката за х. Мальовица, лавините са пресекли пътеката!

Очаква се активизиране на валежите и засилване на вятъра от изток-североизток. Подобно време почти винаги повишава драстично лавинната опасност, особено на голи места, на които има условия за големи снегонавявания („Стената“ на Витоша).

Съветваме ви да избягвате високите части на планините, да се придържате към гористи месности с особено внимание при пресичане на лавиноопасен терен. Имайте предвид, че просеките в горите често са лавинни пътища! Очаква се обстановката да е „код кафяво“ поне още два дни!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.