Парти на БАССЕС за откриване на сезон 2011/2012

0


Дата на събитието: 02.12.2011

Сподели

Shares

В снежния бой начело застават JAYA THE CAT – групата, нагънала най-много скиорски мозъци в България. Джеф и неговата банда се възприемат като знак за лавиноопасни вечери, както и за настроение, което се измерва само в надморска височина.

Средностатистическия концерт на Jaya, както повечето им фенове ги наричат, обикновено завива извън установената писта на живото изпълнение и бързо преминава в парти, на което публиката пее с цяло гърло, всички танцуват и прескачат преспите на психологическите си задръжки.

Това, заедно с честото им присъствие в траклистите на легендарни зимни филми ги прави логичен хедлайнер за събитието, с което БАССЕС ще отбележи началото на Снежен сезон 2011. Предишното гостуване на JTC беше през лятото и тогава музикантите за първи път разбраха, че цели поколения любители на планината и екстремните зимни спортове ги обожават и с удоволствие приеха поканата на БАССЕС. Тогава Джеф сподели, че често му се налага да преотдава музикални права на „..онази страхотна шайка шарени хора, които щъкат по планините и правят уникални неща…“.

В подкрепа на асоциацията и нейната основна мисия – да популяризира екстремното каране на ски и любовта към планината (практикувани по безопасен начин) – ще се включат и две култови български банди.

Q-CHECK е създадена през 2007 година, а стилът им е микс от реге, пънк, ска метъл както и т.нар. фолк гавъри. Те имат два издадени албума и 3 официални видеоклипа. Характерен за групата е ироничният привкус на текстовете им, осмиващи родната реалност, както и веселяшкото настроение, което носи музиката им. Последното видео на бандата е към „Мор-ска“ – песен с позитивно и лятно ска-реге звучене, в която на преден план излиза меденият глас на единствената дама в групата – Роза. В Q-Check тя пее с: Лъчезар Босаков – вокал и китара, Орлин Бръняков – вокали и бас,  Георги Михайлов – китара, Калин Велчев – гайда и вокали и Марин Лашев – барабани.

УИКЕДА – разтърсили обществото ни още през 1999 година с първия си албум „Революция“ и само с едно кафе, което спокойно изпиха с Боби… Кариерата им продължава с още четири тави неподправена музика и текстове, а в момента и с последното им парче „Кой съм аз?“ и обещание за още един албум. Те очевидно няма да се дадат на ударите на времето и ще продължават да ни предлагат автентичната си смесица от рок, ска, пънк и местен ентусиазъм сезон след сезон. Ерол Ибрахимов – вокал, бас, автор на текстове, Росен Григоров – китара, Владимир Георгиев (Попа) – барабани и Ясен Обретенов – Яшата – синтезатор ще са хората, които ще ни напомнят за това, че все още има за какво да се борим.

club *MIXTAPE 5* – 2.12 – петък – 21:00
билети:
11лв – предварителна продажба
15лв.- на място.
ограничение – 600 билета.
18+

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.