Kiran Ahluwalia открива Sofia Vocal Fest

1


Дата на събитието: 27.11.2011

Сподели

Shares

Кристалният глас на индийката Kiran Ahluwalia в комбинация с виртуозния пакистански китарист Rez Abbasi, индиеца Nitin Mitta на табла и Rob Curto (САЩ) на акордеон ще открие първия международен фестивал на световното вокално изкуство Sofia Vocal Fest.

Билети за събитието все още се продават на цена от 30 лева в мрежите на Eventim и Ticketstream.

На концерта на 27 ноември от 19.00 в кино Люмиер ще чуем песни от чисто новия албум на Kiran Ahluwalia Aam Zameen: Common Ground, продуциран от Джъстин Адамс (работил и с Робърт Плант), както и вдъхновяващ букет от панджаби фолкор и „ghazals“ – поетичен и чувствен античен музикален жанр, произлязъл през 6-ти век от арабската литература.

Родена в Индия, израснала в Канада и жител на Ню Йорк, тя е уникален изпълнител и композитор, който изследва езика на душата с артистизъм и страст. Kiran пее от 7-годишна, а професионално с музика се занимава от началото на 1990 г. Издава дебютния си албум след цели 10 години, в които изучава индийската музика. И от 2001-ва досега певицата не спира да работи и да разширява кръга на почитателите си. Всичките й албуми са номинирани за наградите Juno (канадското Грами), носител е и на наградата Beyond Boundaries.

Тя е явлението, от което уърлд музиката има нужда, силната индийска подправка, след която всичко друго звучи безвкусно. Композициите и аранжиментите й калейдоскоп от звуци и стилове – в музиката й може да се чуе португалско фадо, африкански перкусии, келтски цигулки и афганистански напеви.

Песните на Kiran са отражение на стремежа й да създаде независеща от времето музика, която да се впише в модерния глобален контекст, да гледа към бъдещето, но същевременно да поддържа жива връзка традицията в индийската музика.

В тази връзка, специално за българските медии Киран сподели: „Пея песни за страстта. Най-често става дума за страстта към друго човешко същество, но пея и за духовната любов, както и за любовта към останалите ни желания. Мъката обикновено е следствие на любовта, но също и на различните видове пречки, които са вътре в нас самите или са ни наложени от външния свят.”

Сподели

Shares

1 коментар

  1. Много благодаря за информацията.Тъкмо се чудех от къде мога да взема билети :)
    Благодаря

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.