GRINDHOUSE SKATEBOARD CLUB

3
 

Сподели

Shares

От години – мечта на поколения софииски скейтъри, от няколко месеца – фикс идея на трима от тях, а от миналата неделя – вече и реалност, това е GRINDHOUSE.

Мястото е невероятно! Намира се на 10-15 минути пеш от Орлов мост и въпреки това е насред джунглата, необезпокоявано от шума и стреса на ежедневието. Почти е невъзможно да го намериш, но веднъж стигнал до там е още по-трудно да си тръгнеш. Влезеш ли, няма друга опция освен да се забавляваш – барът е в ляво, а от дясно е перфектното мини на DC. Най-важното е, че проектът и изпълнението са изцяло резултат от съвместните усилия на приятели скейтъри.

Всичко започна преди 2-3 месеца, когато Кубинеца и Радо много сериозни и угрижени ми заявиха, че най-после са намерили място и ще отварят скейт клуб. Отговорих им, че Insomnia има идея да прави портативна мини рампа на DC и че това е идеалната възможност да съчетаем проектите. Помещението и мястото крещяха: „Хайде, какво чакате още?”

Решението беше взето и веднага се свързахме с най-опитните хора в изграждането на скейт уреди у нас и родители на варненското Хале – момчетата от Halleto Ramps. Те дойдоха, огледаха терена, взеха размери, обсъдихме детайлите и така всички започнаха да се действат в синхрон на двата най-големи скейт фронта – София и Варна.

Много работа се свърши, хиляди километри се пропътуваха, а междувременно все повече се говореше за клуба с минито, плъзваха какви ли не слухове и напрежението растеше.

Приготовленията вървяха към края си и ето че най-после настъпи дългоочакваният момент – миналата събота се състоя неофициалното откриване на GRINDHOUSE. Привечер пристигнаха варненците с минито и клубът почти едновременно започна да се пълни, както от най-любопитните скейтъри, така и с модулите на рампата.

Монтажът течеше едновременно с партито. Те продължиха до късно през ноща, като единствено бяха прекъснати по време на видео премиерата на Rope Skateboards.

На следващия ден минито беше досглобено и атакувано от най-нетърпеливите. Главният архитект на рампата Джи-то я тества и показа до къде е стигнало нивото във Варна. Най-после дойде времето и на софииските скейтъри да прокарат на мини рампа!

И така минито на DC е високо 140 см, широко 460 см, дълго 930 см, с метална конструкция, покрито с 2х8 мм буков шперплат, с перфектен радиус на извивките, абсолютно разглобяемо и преносимо, за да може да бъде транспортирано и сглобявано във всяка една точка на България.

GRINDHOUSE се намира на бул.„Цариградско шосе”73, вратите му са широко отворени за всички и ви очаква всеки ден от 10:00 до 23:00 часа, а входът е безплатен!

Тук е мястото, където можете да покарате независимо от метеорологичните условия, да срещнете скейтъри от всички поколения, да видите триковете им, да се включите в някое от демотата, които ще се провеждат периодично, да гледате премиери на новите скейт филми и да се почерпите с приятели.

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Bravo na entusiastite! Chudesna inziativa ot organisatoritei , nadjavam da ima podkrepa i ot darjavata!

  2. Не разбирам защо, когато пише, че работното време е от 10:00 до 23:00 ми казаха веднъж, че е от 16:00, втория път, че е от 18:00 и третият от 16:30.Всички пъти се вращахме.

  3. Здравей, и благодарим за коментара. Най- добре да се свържеш с хората от Грайндхаус, тъй като все пак те си определят работното време. Пиши им във Фейсбук например.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.