28-ми август е „Най-бързият ден на планетата”

0


Дата на събитието: 28.08.2011

Сподели

Shares

Феновете на бързото бягане могат да поставят личен рекорд на „Алеята на бързината” с обувките на най-бързия човек в света Юсеин Болт – PUMA Faas.

Феновете на бързото бягане могат да поставят личен рекорд на „Алеята набързината” с обувките на най-бързия човек в света Юсеин Болт – PUMA Faas. /28-ми август  „Най-бързият ден на планетата”

18.08.2011 г., София – 28 август 2011 г. е обявен за „Най-бързия ден на планетата” от PUMA по повод финалите на 100 м бягане мъже на Световното първенство по лека атлетика в Южна Корея.

В този ден се очаква най-бързият мъж в света Юсеин Болт да защити титлата си на Световен шампион и рекордьор в спринта на 100 м.

От 12:00 до 20:00 ч. в „Най-бързия ден” – 28 август – край езерото Ариана в София почитателите на спринта могат да поставят личен рекорд с бягане на 30 м в специално направената „Алея на бързината”. Те ще могат да тичат с обувките, с които тича и Юсеин Болт – PUMA Faas – и да се състезават за спечелването на чифт от специалния модел на PUMA. Посетителите на събитието ще могат да гласуват кой ще грабне златото преди финалите в спринта на 100 м, да се снимат тичайки с Юсеин Болт и да се забавляват със специална ямайска музика и изпълнения на живо. На място ще се излъчва на живо и самият финален спринт пряко от Корея. Празненството в „Най-бързия ден на планетата” ще даде възможност на присъстващите да усетят адреналина на спринта и да се потопят в автентична ямайска атмосфера – директно от родината на Юсеин Болт.

Феновете на бързото бягане могат да поставят личен рекорд на „Алеята на бързината” с обувките на най-бързия човек в света Юсеин Болт – PUMA Faas. /28-ми август „Най-бързият ден на планетата”

PUMA подкрепя бегача от Ямайка Юсеин Болт от 2003 г. Миналата година, компанията обяви, че удължава партньорството си с чернокожия спринтьор до края на 2013 г. и пусна в продажба колекция с неговото име, в която Болт участва като дизайнер.

Юсеин Болт, известен като „Мълнията”, е на роден на 21 август 1986 г. в Ямайка. Той е трикратен световен и олимпийски шампион и вече е обявен за най-бързия човек на всички времена. На Световното първенство преди две години в Берлин Болт подобри собствените си олимпийски рекорди от Пекин и все още е на върха с постижения от 9,58 сек. на 100 м и 19,1 сек. на 200 м. През 2009 г. той спечели златото и
с отбора на Ямайка в щафетата 4х100 м с постижение 37,32 сек. Светът очаква неговото достойно представяне и на Световното първенство по лека атлетика, което се открива на 27 август в Дегу, Южна Корея.

PUMA е една от водещите компании за спортно-ежедневна екипировка. Фирмата се ангажира да работи по начин, който спомага за опазването на планетата, като поддържа креативността, SAFE устойчивото развитие и мира, както и остава вярна на ценностите за честност, откритост, позитивност и креативност във всички свои решения и действия.
Продуктите й за професионален спорт и ежедневието включват категории като футбол, бягане, моторни спортове, голф и ветроходство. Серията The Black label е основана на сътрудничество със световно известни дизайнери като Аликзандър МакКуин, Михара Ясухиро и Серджо Роси.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.