АЗ КАРАМ ВЕЧЕР

1


Дата на събитието: 10.08.2011

Сподели

Shares

Сряда е особен ден за велосипедистите във Варна. Всяка сряда сте свободни да се присъедините и да покарате вечерта с приятели и съмишленици.

Аз карам вечер: Варна„На хората, които идват и на почти всички, които ни видят по пътя, много им харесва и ни се радват“, сподели организаторът на събитието Пламен Георгиев.

Ето какво разказват участниците в инициативата:

Идеята тръгна след първото събиране през април, което организирахме, на което решихме да направим карането редовно. Започнахме с обедни разходки с велосипед из Морската градина, а впоследствие решихме да направим и нощно каране в сряда, което се оказа доста добра идея.

Варна

Събирали сме се най-много към 40 човека, а средно сме около 20 – 25 повечето пъти. Караме си с умерено темпо през Морската градина, от Слънчевия часовник до Почивка, оттам по крайбрежната алея до Морска гара и след това продължаваме по същия маршрут, колкото пъти решим. Понякога разнообразяваме и с каране към к.к. Слънчев ден.

Неприятно е единствено в частта на крайбрежната алея, където са заведенията, понеже всеки се опитва да отиде до там с автомобила си, особено вечер. Това предизвиква задръствания, които комбинирани с неправилното паркиране създават затруднения за придвижването дори и на пешеходците, за които не е осигурен тротоар.

И така:

Всяка сряда – 20:30 часа
Събиране и тръгване от Слънчевия часовник до ФК.

– по-малко трафик, повече удоволствие;
– за повече приятели с общи интереси;
– за да споделяме идеи, как да бъдат подобрени условията за велосипед в града;

Препоръчително е да имате подходящото оборудване за каране по тъмно – ФАР, СТОП и СВЕТЛООТРАЗИТЕЛИ!

( карта маршрут )

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.