Фестивалът „София диша” започва със спортен празник

1


Дата на събитието: 07.08.2011

Сподели

Shares

© снимка: БГНЕС, архив ; София Диша

С истински спортен празник ще започне фестивалът „София диша” на 7 август на столичната централна улица „Цар Иван Шишман”, съобщиха от Столична община. Фестивалът ще се открие в 16.00 ч. в неделя от Христо Ангеличин, заместник-кмет по „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” в Столичната община. Мултижанровият фестивал е част от програмата на София за кандидатстване на града за „Европейска културна столица 2019”.
С много спортни изненади ще стартира тазгодишното издание на мултижанровия фестивал „София диша”, организиран от Столична община за втора поредна година.
След миналогодишния успех на фестивала, тази година организаторите ще доразвият събитията като всяка неделя на август ще бъде с различен тематичен акцент. По време на фестивала ще има постоянна програма, включваща разнообразни забавления за деца и възрастни – циркови артисти, фокуси, капоейра забавления, дартс, джаги, музика и други.

Тази година колоритните заведения на „Шишман” също ще изкарат масите си на улицата, за да се съчетае полезното с приятното.

За спортната неделя партньорите на фестивала са подготвили много спортни игри, които ще стартират с футбол на малки вратички. Тайните на футбола ще бъдат представени от известния ни футболист Наско Сираков. Но не само той ще демонстрира майсторство.

В инициативата ще вземат участие още олимпийската шампионка по кану-каяк Ваня Гешев и Петя Неделчева – най-добрата бадминтониска на България, носителка на редица отличия от световни и европейски първенства.

Участници и събития:
Спортен клуб „Левски” Музикален фон, DJ Тишо, Спорни танци, футбол
– среща, Таекуон-до , Звезден баскетбол, Игра -Точен шут, Карате,
Гребен тренажор с о.ш. Ваня Гешева, Футбол – Точен шут с Наско Сираков,
Бадминтон с Петя Неделчева, Художествен гимнастика, Спортна
стрелба, Ръгби; Дартс, Столичен център по шахмат, Скейт шоу,
организиран от Крис Драгошинов, Българска федерация по футбол
на маса – джаги, Тенис на маса, Игри на ластик, „Мачирски спорт” –
Slacklining – ходене и игра по лента; Тролей – спускане по въже; Бокс
демонстрация – Мария Димитрова; „Мини голф ЕООД; Power Jump –
ходене на кокили; Sky Camp – състезание с хартиени ракетки и уоркшоп за
сглобяване на дървени самолетчета, Yo-yo Bulgaria – йо-йо демонстрации
и обучение и карате демонстрации.

Информация
До 31 август се въвежда временна организация на движение по ул. „Цар Шишман” в столицата, съобщи пресцентърът на Столичната община. Причината е проектът „София диша”, който е част от културния календар на Столичната община.

До 24.00 часа на 31 август се забраняват престоят, паркирането и влизането на превозни средства в двете посоки по ул. „Цар Шишман” между ул. „Аксаков” и ул. „Граф Игнатиев”.

От 6.00 до 22.00 ч. на 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27, и 28 август се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. „Цар Шишман” между пл. „Народно събрание” и ул. „Граф Игнатиев”.

За същият период от време се забранява влизането в двете посоки с изключение на автомобили, регистрирани на собственици с постоянен адрес в района по ул. „Аксаков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Славянска” между ул. „6-ти септември” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Иван Вазов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”, ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и ул. „6-ти септември”, ул. „Юрий Венелин” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман” и по ул. „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

От 7.00 до 10.30 ч. в периода от понеделник до събота през август се разрешава влизането и престоят на пътни превозни средства по ул. „Цар Шишман” между пл. „Народно събрание” и ул. „Граф Игнатиев” за живущи и обслужващи на обекти. За същия период от време се закрива и „синята зона” по ул. „Цар Шишман”, както и в югозападната част на пл. „Народно събрание”, която ще се ползва за паркиране на автомобилите на живеещите с постоянен адрес в затворения участък.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. like! ^^ беше много готино миналата година, дано само с демонстранциите не стане голямо блъскане.. иначе пешеходната фън улица звучи супер :}}]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.