Французин пробяга 42 км на терасата си

Ентусиазъм на макс!

0
 

Сподели

Shares

Пандемията от коронавирус и последвалата след нея световна карантина обърка ежедневието на всеки от нас. След затварянето на институции, спортни съоражения, места за развлечение и дори паркове, ситуацията наложи всеки да се справя с нея, както може. Идеи има и поредната такава идва от френския бегач Елиша Нохомовиц, който пробяга цял маратон на…терасата си. 

Елиша Нохомовиц е под карантина, както половината свят, но това не го спира да поддържа спортната си форма и да се готви за следващото си предизвикателство. Мъжът пробягва завидните 42 км за 6 часа и 48 минути на терасата си в Тулуза.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Спортен дух: италиански лекоатлети тренират по време на карантина

32-годишният Нохомовиц прави 6000 обиколки на 7-метровата си тераса, без да наруши карантината.

„В момента всички търсим начини да се справим с карантината и искаме да ограничим движението си и контактите с други хора. Аз продължавам с ежедневните си тичания, но от вкъщи. Не бях сигурен дали ще се справя с толкова много километри на толкова малко пространство, но ето, че се получи. Исках да разнообразя престоя си вкъщи. Ако каратината продължи, мисля да пробягам още един маратон, за да подобря времето си или да направя 12-часово бягане на терасата“, обяснява бегачът.

Станете част от „домашния маратон“ на Елиша в следващото видео:

ВИЖТЕ: Вдъхновение по време на карантина: параолимпийка ще прекоси Тихия океан с гребане

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.