Боровец отбелязва Световния ден на снега на 18 януари

Курортния град със специална програма за Световния ден на снега

0


Дата на събитието: 18.01.2020

Сподели

Shares

 

На 18.01.2020 г., събота, за девета поредна година Боровец ще отбележи Световния ден на снега. Събитието е част от мащабната инициатива на Международната федерация по ски World Snow Day, която цели да популяризира снежните спортове и активния начин на живот сред децата и младите хора и да запали любовта им към планината и снега.

И тази година първият планински курорт на Балканите е приготвил интересна снежна програма за деца и родители – уроци, състезания, демонстрации за безопасно практикуване на любимите зимни спортове, много музика и забавление.

По традиция по време на снежния празник дневните карти за деца от 7 до 13 г. ще бъдат на символичната цена от 1.00 лв.

И тази година всички напълно начинаещи ще могат да се включат в безплатните ски и сноуборд уроци, които професионалистите от ски училище “Бороспорт” ще организират на писта „Рила”. Уроците са подходящи за деца над 7 години и възрастни, които никога не са се докосвали до магията на зимните спортове.

Всички желаещи да се включат в безплатните уроци трябва да се запишат предварително на имейл ski_school@borovets-bg.com или на телефон +359 882 19 68 48.

Всички малки скиори ще могат да усетят тръпката на ски слалома и състезателния дух по време на състезанието за деца на специално обособеното трасе до влек “Иглика”. Слаломът започва в 11:00 ч., а в състезанието могат да се включат деца на възраст до 13 г. с предварително записване в Adventure Center Borosport до 10 ч. на 18 януари.  Всички смели състезатели ще бъдат оценявани от българската ски легенда – Петър Попангелов, който ще им даде ценни съвети и ще награди победителите.  Най-бързите ще получат и специални награди от “Бороспорт” и Sport Depot.

За малчуганите на възраст между 4 и 7 години детският снежен парк „Борокидс“ ще работи на символична цена от 1.00 лв. през целия ден на 18 януари. Промоционалните билети ще могат да се закупят от информационния център на Боровец – Adventure Center Borosport.

Към празника ще се присъединят и „Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил“, които ще организират търсене на съкровище, където със специален уред ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.

Доброто настроение по време на празника ще бъде гарантирано с музикалната сцена на радио FRESH пред хотел Рила! Стартът, точно в 11 ч. ще даде неотразимият шоумен и изпълнител Тео Койчинов. На сцената очакваме и енигматичната DIA с уникалните си хитове, съчетаващи български фолкор и съвременна електронна музика, както и любимката от X-factor Йоана.

Очаквайте и много игри и награди на сцената, а следобед всички малчугани ще могат да се включат в снежните игри пред хотел “Рила”.

Събитията по повод Световния ден на снега са част от инициативата за насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години.  През целия зимен сезон „Бороспорт“ осигурява безплатни лифт карти за всички деца и  ученици от Община Самоков по време на всички ваканции и в една седмица през всеки един от зимните месеци, с което цели да насърчи младите в България да спортуват и да заобичат зимните спортове. Тази инициатива върви паралелно с подкрепата, която „Бороспорт“ осигурява на спортните клубове в Боровец.

ПРОГРАМА

Световен ден на снега 2020 – 18.01.2020 (събота)

10:00 – 14:00

Безплатни ски/сноуборд уроци за начинаещи със ски училище „Бороспорт“ за деца над 7 години и възрастни (часовете стартират в: 10:00 / 11:00 / 13:00 и 14:00 часа)

10:00 – 14:00

Детски снежен парк „Борокидс“ на символичнa цена от 1.00 лв. (часовете стартират в 10:00 часа, последно влизане е в 14:00 часа)

11:00 – 13:00

FRESH празник с радио Fresh пред хотел “Рила”

11:00 – 12:00

Слалом за деца със ски легендата Пепи Попангелов

13:00 – 14:00

Търсене на съкровища с БАССЕС

14:00 – 16:00

Забавни снежни игри за малчугани с малчугани с аниматорите на хотел „Рила“, Боровец.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.