Подкрепете новия български ски-еко филм „Зима“

С филмовия проект фотографът Виктор Троянов и режисьорът Ивайло Марков обръщат внимание на глобалния проблем, свързан с динамичните промени в климата

0
 

Сподели

Shares

Стартира дарителска кампания за проекта „Зима“ –  ски филм с екологичен нюанс, който показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град през погледа на един любим спорт – фрийрайд ските. Филмът засяга глобалния проблем, свързан с динамичните промени в климата, в резултат на които зимите се скъсяват и стават по-непредвидими. Основното ядро на снимачния екип на проекта, всички запалени скиори, включва добре познатия на българската публика фотограф и оператор Виктор Троянов, Ивайло Марков, режисьор, сценарист и продуцент, както и Николай Найденов – видео „дрон“.

В главната роля ще видим талантливия български фрийрайд скиор Симеон Павлов, който е една от младите надеждни на българския отбор по фрийрайд.

Екипът на проекта завършва първата снимачна фаза в градска среда, благодарение на „Стената“ и „Фотопавилион“, както и с подкрепата на Omsight. Предстои заснемане на ски кадрите в зимната планина, което е по-трудоемката част от проекта, и за което е необходима още подкрепа. Събраните средства от кампанията ще помогнат да бъдат покрити разходите по логистика и заснемането на ски сцените в едни от най-красивите кътчета из българските планини.

ВИЖТЕ: Най-добрият ски филм този сезон?

„“Зима“ е ски филм с екологичен нюанс, паралел между природа и екологични проблеми през призмата на фрийрайд ските. Филмът е във жанр документална фикция. Идеята ни е да се включат най-добрите наши фрийрайд скиори и да се покаже красивата природа в Пирин, Рила, Стара планина и Родопите.“ – коментира Виктор Троянов – „Филмът показва контраста между идилията в зимната планина и забързания ритъм на големия град обгърнат от смог през есенно-зимния сезон през погледа на фрийрайд ските. Чрез „Зима“ искаме да подтикнем хората да обмислят своето отношение към околната среда и контакта си с природата.“

Можете да подкрепите „Зима“ и посланието, което българският ски-еко филм носи, чрез дарителската кампания в платформата Helpkarma.

Допълнителна информация можете да намерите на Фейсбук страницата на филма.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.