Mellow Music Festival 2011

1


Дата на събитието: 09.07.2011

Сподели

Shares

Mellow 2011

На 9 юли 2011 ще се състои второто издание на Mellow Music Festival, което ще представи за първи път у нас музикални откриватели от цяла Европа (които по една или друга причина са прескочили българската сцена) и над 20 български проекта, сред които диджеи в иновативни стилове, които издават навън, но не са известни тук и чисто нови групи – бъдещите посланици на българската музика в Европа.

Mellow Music Festival ще превърне целия център на София в сцена за повече от 12 часа на 9 юли, като премине последнователно през улиците (София диша: Музика – на Шишман и пресечките й ще събере диджеи, групи и най-колоритните улични музиканти), парка (Mellow Open Air – открита безплатна сцена в Борисовата градина) и клубовете (Mellow Night в 6 клуба около НДК – Element, MIXTAPE 5, Spacer, Twins Club, Culture Beat и Life House, с вход от 15 лева за пълен достъп и 8 лева само за един клуб).

В рамките на повече от 12 часа столичната публика ще се запознае с над 20 нови и интересни български изпълнители, групи и диджеи, допълнително ще бъдат представени 9 музикални проекта от Великобритания, Исландия, Италия, Испания и Франция, Полша, Австрия и Израел.

Ето малко повече за тях:
Red Snapper: една от групите-пионери в развитието на Acid Jazz-а и смесването на електронен и акустичен звук през 90-те години, част от култовия лейбъл Warp Records. На Mellow Music Festival ще представят новия си албум Key.

DarkSky: DJ трио, едно от най-новите попълнения на лейбъла Ninja Tune. Музиката им включва всичко от garage до хаус, през джънгъл и диско, а влиянията се простират от началото на 90-те и Златната ера на британската рейв и хардкор сцена, до масивни поп хитове.

Igor Boxx Breslau Live Skalpel: диджей, музикант и продуцент, горещият полски проект на Ninja Tune от последното десетилетие. Звукът му смесва електроника и джаз, а новият му албум е посветен на наситения с военна история град Вроцлав.

port-royal: италианска група, чиято музика е микс от нежна, меланхолична и дълбока електроника, ембиънт, компютърен shoegaze, minimal, IDM, транс и наситени бийтове. Идват у нас с новия си двоен албум 2000-2010: The Golden Age of Consumerism.

Carles Lopez Plays The Reactable Live: The Reactable е един от най-популярните и признати в световен мащаб нови инструменти за композиране на музика в реално време, който ще бъде представен у нас от един от разработчиците на футуристичната DJ-технология –  Carles Lopez от Испания.

Onra – френски beatmaker от виетнамски произход, eдин от пионерите на бийт сцената, която създава мост между класическия хип-хоп и експерименталната електроника.

Ruxpin – исландски продуцент, който започва да продуцира още на 14. Твори в сферата на IDM/Ambient електрониката, а звученето му е клубно, изчистено и позитивно.

The Cloniоus – австрийски диджей и продуцент, работил с Алис Ръсел и номинираната за наградата Грами Muhsinah и повлиян еднакво силно от увлечените по математиката рок икони и съвременните фючър джаз, хип-хоп, фюжън и брейкбийт архитекти.

Kalbata – израелски артист, повлиян от ямайското реге, електрото, въздушния ейсид хаус, първия дигитален период на денсхола и най-дивото време на рейв сцената във Великобритания.

Surbahar – музикален проект на Павел Стойчев (Tubifex Project), отправящ поглед към мистичната традиция на Индия с дебютния си албум Тhe Om Remains the Same (Chill Om Records) и предстоящия Passenger of the Galaxy в стиловете dub, big beat, down-tempo, jungle.

EXo – технократ и меломан, Exo (HMSU и MIRIZMA) е забъркан в турболентния клубен ъндърграунд у нас вече повече от 10 години, като успешен експериментатор във футуристичните превъплъщения на модерния дръм енд бейс – Drumstep, IDB и Autonomic, с подправки на живо.

Mengeme – страничен проект на Андрей, който свири на бас китара и синтове в електронно-акустичния експериментален джаз проект Auditory Ossicles.

… и още над 20 улични музиканти, нови групи, диджеи и продуценти, които тепърва ще бъдат обявени.

Сподели

Shares

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.