Здрава и красива кожа за екстремни дами: 7 лесни стъпки

Бъдете красиви дори по време на най-трудните приключения!

0
 

Сподели

Shares

РЕКЛАМЕН МАТЕРИАЛ

Снимка: pixabay.com

Вие сте приключенски настроена дама, практикуваща разнообразни спортове с високо съдържание на адреналин. Обитавате високите върхове, морските простори и всякакви други екзотични под и над земни пространства. Естеството на заниманията ви често ви излага на прякото влияние на природните стихии – брулещият студен вятър, солената морска вода, жарките слънчеви лъчи и тонове други изкусителни фактори влияят добре на душата ви, но оказват неприятно въздействие върху кожата…

Въпреки негативните фактори на заобикалящата ви среда се стремите да поддържате външния си вид. Но как да запазите доброто състояние на кожата си и да изглеждате перфектно, дори когато летите по неотъпканата пудра на някой девствен склон или изследвате странната природа на далечен тропически остров? 

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза, независимо къде се намирате:

Не изоставяйте козметичните си навици

Снимка: pixabay.com

В ежедневието си сте изградили определени навици по отношение грижата за кожата, но когато планината ви призове, временно трябва да ги изоставите, в името на по-висшата (не само откъм метри надморска височина) цел.

Въпреки това, спазването на козметичната рутина е от съществено значение за ефективността ѝ върху епидермиса. Решението в този случай е да се обърнете към старите планинарски мурафети за оптимална подредба на екипировката в раницата, така че да сместите в нея транспортните версии на вашата козметика или пък да си пресипете от нея в по-удобни походни съдинки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Подреди раницата правилно

Вземете най-важната козметика

Снимка: pixabay.com

Ако багажът ви все пак трябва да е максимално компактен или просто не сте от захар и не допускате, че ще се разтопите, без някоя и друга помада, фокусирайте се върху най-важните изделия: Слънцезащитен крем поне SPF 30, почистващи кърпички за грим и нощно хидратиращо средство. Може да пропуснете тоника и серумите за няколко дни. 

Отвърнете подобаващо на сухия въздух

Снимка: pixabay.com

В случай, че ви предстои експедиция в Сахара или друго място с изразено сух въздух е добре да се подготвите подобаващо. Специалистите съветват да използвате крем, отговарящ на типа ви кожа, чрез който да си осигурите качествена хидратация, докато пясъчната буря веее жизнерадостно косите ви.

Друго удачно решение е да използвате овлажняващи освежаващи маски за лице, например такива от плат. Вземете няколко сашета с вас – те не заемат много място, а вършат чудеса!

Не експериментирайте с непознати локални продукти

Снимка: pixabay.com

Знаем, че био-екото е голяма краста, но ако кремът от невен на баба Тонка от Чуйпетльово и лицевата маска от стрита на фини прахови частици чия, извлечени чрез парна баня в еко фермата край Бузовград, са подходящи за вас, то подхранващият серум от средноазиатски бодлив хибискус на баба Сун Чю може наистина да ви докара… краста.

Дерматолозите съветват да избягвате непознати локални козметични средства, по време на приключенски занятия в екзотични страни. Освен, ако не сте сигурни в произхода им, такива изделия обикновено не са с особено високо качество и могат да ви донесат неприятно неочаквани резултати като чудесни алергични реакции например.

Обърнете специално внимание на очите и устните си

Снимка: pixabay.com

Зоните около очите и устните са едни от най-чувствителните лицеви части и съответно са лесно податливи на резки промени в климата. Затова, ако по средата на върла зима решите да карате сърф на Бахамите е добра идея да се запасите със специален хидратиращ и ревитализиращ околоочен крем. 

И не пропускайте устните! Много е вероятно те също да се раздразнят от промяната на климата. Има голяма козметична гама, която може да използвате, за да предотвратите тези проблеми. 

Не забравяйте продуктите за спешни случаи

Снимка: pixabay.com

Да, уточнихме, че целта все пак е да вземете, колкото се може по-малко неща. Но, вече споменахме крема на баба Сун Чю и нежеланите последствия нали?

Точно затова ви съветваме да сложите в някой джоб и няколко продукта, които да използвате в спешни случаи, свързани с кожата. Любимите ни екстремни спортове често ни окрасяват с малки порязвания и охлузвания, а кожните раздразнения, причинени от околната среда могат да възникнат по всяко време. В подобни случаи надеждата на вашия епидермис се крие в козметични средства, като тези за борба с акне, съдържащи компоненти като салицилова киселина или бензоил пероксид. Кремове за ухапвания от насекоми или слънчеви изгаряния също са добра идея.

Слънцето като ад и рай

Снимка: pixabay.com

Защитата от слънцето винаги е от съществено значение за предпазване на кожата, както от ракови заболявания, така и от ранните признаци на стареене, но това е и нещо, което твърде много от нас са склонни да пренебрегват. Независимо дали хвърчите с борда по снежните склонове или бичите каяк Сред водата, трябва да знаете, че само слънцезащитен крем не е достатъчен, за да сте предпазени напълно от слънчевите лъчи. Затова, ако сте на място с много слънце, винаги носете шапка, очила и дрехи с UV.

 

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.