„Природата ви очаква!“ напомня нов цветен графит в сърцето на София

Посланието на творбата цели да мотивира младежите и всички градски жители, да прекарват повече време сред природата

0
 

Сподели

Shares

Огромна природна картина оживя на фасадата на софийска гимназия, по инициатива на шведската марка Fjällräven (Фиелревен). Творбата носи посланието „Природата ви очаква“ (Nature is waiting, на английски) и си поставя за цел да мотивира младежите, а и всички градски жители, да прекарват повече време сред природата.

Fjällräven
Шведската компания Fjällräven, производител на емблематичната раница Kånken (Конкен), отново си партнира с популярни градски артисти, за да донесе късче природа в сърцето на града. Мястото е страничната фасада на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн, като картината е видима и достъпна от бул. България. Графитът, с размери от близо 50 кв.м., представя поетичен цветен пейзаж, изобразяващ гледка към полите на планина в края на лятото. Целта е ясна – ежедневно да подсеща учениците, но и всички минаващи по натоварения булевард, че природата ги очаква!
В картината не случайно се крие и червена лисичка, подобна на тази от емблематичното кръгло лого на марката. От самото си създаване Fjällräven си поставя за мисия да вдъхновява хората да прекарват време на открито, да не остават затворени в града. Компанията подкрепя и отговорното отношение към природата чрез редица инициативи, една от които е стартираната тази година Arctic Fox Initiative.
Fjällräven
Това е втора подобна кампания за шведския бранд, известен със своята функционална и издръжлива екипировка за живот на открито. През август тази година, три графични произведения, представящи емблематичната раничка Kånken изникнаха в софийския „квАРТал“. Картините, които донесоха цвят и вълнение на минувачите, отново целяха да събудят желанието на Софиянци да излязат в природата.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.