Какво се случи на представянето на филма ЗИМА

0
 

Сподели

Shares

ZIMA

Ако дъждът снощи ви е разколебал да посетите изложбата и представянето на филма ЗИМА в Галерия 1908 ви предоставяме възможност да видите няколко екслузивни кадъра от събитието.

Организаторите се постараха да пресъздадат атмосферата на филма посредством повече от 100 фотографии зад кадър, които проследяват голяма част от заснемането на филма нa повече от 20 локации от 2008 г. насам. Посетителите на изложбата успяха да видят част от предолимпийската подготовка на „снежния леопард” Кламе Анджомпанг (от Гана) за зимната олимпиада във Ванкувър миналата година, както и да се докоснат до магическото усещане на зимата в България, чрез красиви природни кадри и спортисти в действие.

Както вече писахме ЗИМА е пилотен филмов проект, продуциран от NVM.  Два филма, повече от 2 часа видео материал, над 50 участника, повече от 20 локации, 30 интервюта, множество истории, случки и трикове. Проектът не прави нищо друго освен да покаже завладяващата зима и да разкаже историята на всички хора, които я обичат, показвайки разнообразието от гледни точки на хора от различни континенти, националности и раси, свързани единствено и само от зимата.

ЗИМА представя скиори от държави, които не би ни хрумнало, че са запалени и се занимават професионално със ски – Гана, Иран, Мексико, Турция, Колумбия. Освен интересните кадри и интервюта проследяващи връзката на тези държави със зимата, филма детайлно представя каква е зимата в България.

Действието се развива в Европа и Азия (Вал Дизер – Франция, Пигадиа – Гърция, Пампиаго-Италия, Ерзурум/Карс – Турция, Техеран – Иран), както и зимни курорти, дестинации и планини в Български (Белмекен, Бяла черква, Чепеларе, Банско, Осогово, Момчиловци, Боровец, Пампорово).

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.