Да се предизвикваш означава да живееш

Иван Попов е сред хората, които си поставят предизвикателства цял живот и иска да покаже на всички останали, че това е нещо прекрасно

 
0

Трябва да признаем – балансът между различните нюанси в живота не е лесен. Той е сред предизвикателствата, с които много от нас се борят на всекидневна база. Понякога ни се струва че няма как да постигаме сериозни успехи в кариерата си, а едновременно с това да се грижим за семейството си и да отделяме време на приятелите и хобитата си. Веднага обаче се сещаме за примери, които непрекъснато ни доказват, че всичко е напълно постижимо, когато предизвикаш себе си и не се отказваш, докато не реализираш целите си. Един от тези хора е Иван Попов. Той е сред основателите на списание 360°, стопанин на хижа “Ловна” в Рила, има семеен бар на морето – бар “Ботаник” и не на последно място – Иван и съпругата му Рени са щастливи родители на три деца. Освен това Иван има опит и с предизвикателствата, тъй като шест години е бил организатор на “Дни на предизвикателствата” – фестивал за екстремни спортове и активен начин на живот.

Иван Попов
Снимка: ZarArt

В следващите редове ще отправим поглед към живота му и ще ви покажем, че да се предизвикваш е нещо прекрасно. Точно това искат да направят и от Birell – бирата без алкохол, чиято кампания ние с радост подкрепяме. Те ви мотивират да поемете към новото си “Аз”, онова, което си казахте, че искате да бъдете в навечерието на новата година. А за да почувствате, че усилията ви не са напразни, от Birell осигуряват за вас вдъхновяващи награди. Научете всичко за кампанията тук.  

Как съумяваш да си на гребена на вълната в много и различни аспекти от живота и едновременно с това да изглеждаш толкова жизнен и щастлив?

Основен двигател в моя живот е голямото ми желание да върша много неща и да бъда добър във всяко едно от тях. Влагам много старание в това, но още по-важното е, че всичко, което правя, ми доставя голямо удоволствие. Трудно ми е сам да определя дали се справям наистина добре, но знам, че когато човек прави това, което обича, е на прав път.

Предизвикателство ли е начинът ти на живот за самия теб?

Всяка една секунда от моя живот мога да определя като предизвикателство. Аз самият обичам да си поставям цели и след това да ги изпълнявам. На това ме научи спортът. Още от малък ми показа, че във всяко едно нещо трябва да има емоция и хъс, иначе няма смисъл.

Иван Попов
Снимка: личен архив

Да разбираме по думите ти, че не изпитваш трудности да се справяш с различните предизвикателства?

Ни най-малко. Точно защото влагам тези емоция и хъс, за които споменах.

Разкажи ни малко по-повече за твоята съпруга и трите ви деца.

С Рени се оженихме през 2010 г. По професия тя е ландшафтен архитект. Първото ни дете – Катина се роди преди 8 години. Тя се грижи за настроението – пее, танцува, но и спортува – кара ски и уейкборд. Калоян е на 3, бъдещ атлет на 360° – плува, катери се, държи се на ските и уейкборда. Ида е най-малка – на 1 г., и още прави само бели (смее се).

Иван Попов
Снимка: личен архив

Животът с три деца звучи като интересно предизвикателство. Сподели ни някоя забавна случка с малчуганите.

След като Катина летя за първи път с парапланер с Весо Овчаров, аз бях долу да я посрещна при кацането. Тя развълнувано ми извика: “Татеее, скачай на парапланера… Говорила съм с баткото да летим заедно.” А една случайна жена, която беше там на летището, викаше: “Това дете няма ли майкааа?”

Иван Попов
Снимка: личен архив

Калоян от своя страна много обича да посреща гостите на бар “Ботаник” с шотове ябълков сок. Това е неговата безалкохолна бира (смее се).

Като стопанин на хижа “Ловна” как успяваш да я поддържаш по начин, който кара хората да искат с нетърпение да се върнат отново?Иван Попов

С широка усмивка и наздравици. Опитвам се да бъда добър домакин, да си говоря с тях, защото всеки един наш гост е много интересна личност. Тъй като съм човекът, който трябва да поддържа настроението на висока честота, самият аз трябва да съм енергичен. За целта много ми помага и Birell – бирата без алкохол. Освен плътният ѝ вкус, който много харесвам, това, което ме кара да я предпочитам, е тонизиращият ѝ елемент. Дори и след ден, изпълнен с активности – шофиране, каране на ски, каране на моторна шейна, тя ми помага да се задържа концентриран по-дълго време.

Как всъщност реши, че освен хижа в планината, трябва да се грижиш и за бар “Ботаник” на морето?

Лятото е време, което искам да прекарвам близо до морето. Искам децата ми да дишат чист въздух, да се чувстват освободени и разбира се, не на последно място – да се развиват и физически. Барът е една чудесна възможност това да се случва в продължение на месеци.

Иван Попов
Снимка: личен архив

За бар “Ботаник” се грижи моето и семейството на брат ми Костадин. Той е един от най-добрите бармани в България, а жена му също е повече от 15 години в бранша. Те непрекъснато се грижат за доброто настроение и чудесните коктейли. А благодарение на съпругата ми и креативните ѝ идеи пък, барът има тази натурална визия.

Моите три деца и двете деца на брат ми също помагат, като не пречат (смее се). Имат си детски кът, направен само от естествени материал, стена за катерене, люлки и малък детски бар (да се учат на бизнес).

Кое е следващото предизвикателство пред вас, свързано с бар “Ботаник”?

Да ставаме все по-добри. Към момента повече от 400 потребители на Фейсбук са дали най-високата оценка за бара и го препоръчват на приятелите си като място, където могат да намерят уютна атмосфера, приятелско отношение и разбира се, не на последно място – страхотни коктейли и чудесна гледка.

Бар БотаникЖеланието ни е “Ботаник” да продължи да бъде любимото място за тези хора, а други нови съмишленици да се припознаят в неговите атмосфера и дух. По тази причина двете семейства продължаваме да работим неуморно и ентусиазирано.

А ти самият постави ли си ново лично предизвикателство в навечерието на новата година?

Това, което ми се иска, е да бъда още по-организиран. Поставил съм си още много цели, които бих искал да реализирам.

Иван Попов

В какъв етап от осъществяването на тези цели те намираме в момента? Започна ли вече да се предизвикваш?

Още щом настъпи началото на новата година! Вече обмислям стратегии как да разширя бизнеса си и се надявам да ги осъществя в най-скоро време.

Какво би посъветвал хората, които искат да си поставят нови и нови предизвикателства, но по една или друга причина все още не са го направили?

Това, което бих им казал, е да почнат да се предизвикват с всяко едно нещо в живота си. По този начин ще разберат, че стават все по-добри в различните аспекти. Да се предизвикваш, за мен означава да живееш. А няма по-хубаво от това да осъзнаеш, че си постигнал всичко, което си си поставил за цел.
Advertisement

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.