Включване от Боровец: часове преди Световния ден на снега

0
 

Сподели

Shares

Ден преди Боровец да отбележи Световния ден на снега, условията в курорта продължават да бъдат добри за всички любители на зимните спортове.

Към настоящия момент пистите не спират да се радват на скиори и сноубористи. Те имат възможност да карат във всички ски центрове, като единствено Мусаленската пътека е затворена.

Включване от Боровец
Снимка: Facebook/My Borovets

Голяма част от пистите са добре обработени. Единствено черните Фонфон, Макруджик 2А, Червено знаме, както и червената Ситняково 2, са оставени необработени, но отворени за любителите на свободното каране.

Температурите в по-ниските части на курорта са положителни, а в района на Маркуджиците е -3,5 °C. Снежната покривка продължава да бъде между 130 и 150 см, в зависимост от надморската височина.

Имайте предвид, че лавинната опасност в района на Мусаленския циркус, извън ски зона Боровец, е висока. От Планинска спасителна служба предупреждават, че условията за пребиваване извън охраняваните ски писти са неблагоприятни.

Ако сте възпрепятствани да карате през деня, не пропускайте да се насладите и нощното каране, което ви очаква с добре обработени писти през цялата седмица.

Напомняме ви, че утре през целия ден ще можете да се включите в различни активности по повод Световния ден на снега в Боровец. Прогнозите са за хубаво време и добри условия за каране, а от курорта са ви подготвили много забавления.

Научете каква е програмата за съботния ден ТУК и приятно каране!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.