Боян Петров – завинаги в сърцата

Доцент Сандю Бешев разказва за познанството си с Боян Петров в новия брой на списание 360°

 
0
Боян Петров
Илюстрация: Стефан Чинов за специалния брой на списание 360

18 септември 1992 година! Току-що е започнала новата учебна година в Аграрния университет в Пловдив – учебното заведение, където в продължение на близо 40 години бях преподавател по физическо възпитание. По традиция първият час по физическо възпитание на новоприетите студенти се провеждаше заедно с целия курс, а не по групи, както това става през семестъра.

Нямах предварителна информация, че тази година в университета е приет студент, насочен към алпинизма. Не очаквах, че след края на беседата някой ще ме потърси и изяви желание да се занимава или обучава в алпинизма – моята специалност.

Голяма обаче бе изненадата ми, когато към мен подходи непознат за мен студент: „Доцент Бешев, аз съм пещерняк, но тук бих желал да се занимавам и с алпинизъм. Казвам се Боян Петров”.

Така стана запознанството ми с Боян Петров…

Цялата история на доц. Сандю Бешев, в която разказва за годините си познанство с Боян Петров, можете да прочетете на страниците на специалния брой на списание 360°, където нямаше как да не отдадем почит на алпиниста.

Поръчайте Списанието директно през нашия сайт. Още много причини, които ще ви вдъхновят да се сдобиете с броя, както и формата за поръчка можете откриете ТУК.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.