Patagonia дарява 10 милиона за опазване на планетата

След намаляване на корпоративното данъчно облагане в САЩ

 
0

Сподели

0Shares
0 0 0

Patagonia дарява 10 милиона на планетата

Компанията за аутдор екипировка Patagonia определено има много добра фискална година. Благодарение на новия американски корпоративен данъчен кодекс, приет наскоро от Конгреса и подписан от президента Тръмп, патагонците ще платят много по-малко федерални данъци. За да сме точни – 10 милиона долара по-малко.

В писмо, публикувано в Linkedln, главният изпълнителен директор на Patagonia Rose Marcario обяви, че компанията ще дари всичките тези 10 милиона на организации с нестопанска цел, работещи за опазване на околната среда и по въпросите, свързани с изменението на климата.

Patagonia дарява 10 милиона на планетата
Rose Mercario – изпълнителен директор на Patagonia
Снимка: snewsnet.com

“Въз основа на безотговорното намаляване на корпоративните данъци Patagonia ще дължи 10 милиона по-малко тази година. Вместо да върнем парите обратно в нашия бизнес ние отговаряме като върнем парите обратно на планетата. Нашият дом се нуждае много повече от тях” се казва в писмото.

Решението на компанията се базира на скорошен правителствен доклад за измененията на климата, според който към 2150 г. планетата ни може да се изправи пред катастрофални и необратими проблеми, ако не се вземат своевременни мерки.

“През последните месеци много хора преживяват последствията от глобалното затопляне, а политическият отговор продължава да е неадекватен. Данъците предпазват най-уязвимите в обществото – нашите публични земи и други жизненоважни ресурси. Въпреки това, с намаляването на корпоративните налози, аминистрацията на Тръмп заплашва именно тях, за сметка на нашата планета” продължава Marcario.

Patagonia дарява 10 милиона на планетата

Екологично ориентираната политика не е нова за компанията. Тяхната програма “1% за планетата” дарява по 1% от всеки продаден продукт за еко каузи по цял свят. Според сайта на Patagonia от началото на програмата досега са дарени повече от 89 млн. долара.

Сподели

0Shares
0 0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.