Специален блок за Боян Петров на Дни на предизвикателствата

По време на Дни на предизвикателствата близки и колеги на алпиниста ще отворят архивите и ще си спомнят за каузите му

 
0

Остават броени дни до началото четиринадесетите Дни на предизвикателствата. И тази година тридневната програма от 3 до 5 декември ще е богата, а един от основните акценти в нея ще бъде специалният блок, посветен на Боян Петров.

Алпинистът е неизменна част от фестивала още от самото му начало през 2005 г. Лекциите, с които той участваше в програмата на Дните, бяха мотивиращи за всички зрители, които се вълнуваха от върховете, до които Боян Петров е достигнал, както и каузите му. Тази година, макар и по различен начин, алпинистът отново ще е част от програмата на фестивала. Заветите му за пореден път ще мотивират мнозина да достигнат до най-добрата си същност.

Боян Петров
Илюстрация: Стефан Чинов за специалния брой на списание 360

„2018 година за всички нас в Дни на предизвикателствата е Годината на Боян Петров. Той си тръгна, както и дойде, следвайки своя път, без компромиси и хленчене. Успя за броени години да обърне умората във възхищение, недоверието във финансова подкрепа, апатията в устрем за следване, и да респектира политиците с търсенето на точния израз, и на решения за консенсус, в полза на една или друга кауза. Десетки хиляди и днес са готови да тръгнат по неговите стъпки. Съвременен будител, апостол и ментор“, споделя основателят на „Дните“ – Любомир Попйорданов.

Още в първия ден от Дни на предизвикателствата – 3 декември част от приятелите на Боян Петров ще говорят за него. Сред тях са алпинистът Дойчин Боянов, спелеологът Теодор Кисимов, първата българка, стъпила на Еверест – Петя Колчева и спътницата на Боян в живота – Радослава. Освен това всички ще могат да проследят дълбоката връзка на алпиниста с цялата история на фестивала, а на сцената ще излезе и представител на Коалицията „За да остане природа в България“ и Коалиция „За Кресна“. Зрителите ще видят и непоказвани досега кадри от личния архив на Боян и Радослава, колеги и приятели, както и ще чуят неговия глас в минутите за “Памет”.

Както и през изминалите години, и през 2018 фестивалната програма на Дните ще бъде изпълнена с много презентации от специални гости и премиери на хитови филми от света на приключенията.

Реклама - RedBull Moreni Challenge 2019


Дни на предизвикателствта 2018

Няколко причини защо да отидете на Дните изброяваме ТУК.

Все още можете да си закупите тридневен билет от bilet.bg или магазини СТЕНАТА – 25 лв. за възрастни и 13 лв. за деца, с който ще участвате в томбола за различни награди.

С пропуск можете да се сдобиете и на място. Тридневният е на цена 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца, а еднодневният – 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

Повече информация за Дни на предизвикателствата можете да намерите в официалния сайт на фестивала, както и във фейсбук.

   

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.