До първенците на всяка държава в Европа за една година

Ема Свенсон успешно завърши предизвикателството да изкачи най-високите върхове на 49 държави в Европа в рамките на една година

 
0

В началото на 2018 ви разказахме за амбициозния проект на шведката Ема Свенсон, чиято основна цел е да изкачи най-високите върхове на всички държави в Европа. Към 9 януари тя беше достигнала до 38 от всички 49 първенци, като мисията и беше да завърши предизвикателството до 1-ви август или година, след като го е започнала с изкачването на връх Елбрус.

Подробности за проекта на Ема Свенсон можете да научите в 49 върха, 1 година, 1 жена

Ема Свенсон

Photo: 49peaks.com

На 27-и юли Ема Свенсон достигна до най-високия връх на Швеция – 2099-метровия Кебнекайсе, с което официално финализира проекта си за по-малко от година. 

Постижението на шведката се превърна в световен рекорд. С него тя, освен че достигна до най-високите върхове на 49 държави в Европа, успя да опровергае и твърдението на много хора край нея, че жена трудно би се справила с подобно предизвикателство.

Пълният списък с върховете, до които Ема Свенсон е достигнала в рамките на една година, можете да видите на официалния сайт на проекта 49 върха.  

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.