Прекосяване на ледени шапки в Исландия: мечта с каузаДата на събитието: 15.11.2018
0

Прекосяването на трите най-големи ледени шапки на Исландия за 15 дни и във време от годината, когато дори най-екстремните и опитни исландци не си помислят да излизат в централните планини, борейки се постоянно с метеорологичните условия, най-накратко описани като “брутални”, е последната изпълнена мечта на двамата приключенци от Big Ice Expeditions.

Big Ice Expeditions
Снимка: Big Ice Expeditions
Тази година, между 29-и септември и 13-и октомври, двамата членове на екипа стават първите българи, прекосили своеобразното Ком-Емине на исландските ледове.

Експедицията е изпълнена автономно и без външна подкрепа, а в средата на ноември ще чуем и първия разказ за нея.

На 15-и ноември в кино “Влайкова” ще разберем повече за това ледено и буреносно прекосяване от Бранислав Бранков. Освен това обаче, ще можем да научим повече за каузите, които екипът на Big Ice Expeditions подкрепя, за една от които ще бъдат дарени и средства, набрани чрез организирането на това събитие.

Какво още ще разберем?

Какво е експедиционен мрънкалник и кой е експедиционният хрантутник;
Как се спи 14 дни в дефектна палатка, мокра през цялото време;
Каква е връзката между втората Х-хромозома и счупения термостат;
Как Бранков откри идеалния комунизъм по ледовете;

Споделени ледове50% от приходите от това събитие ще бъдат дарени на Chili Peppers Cause – една идея без бюджет и без комерсиален интерес, която твори добро, помагайки на деца в риск от отнемане от семейната им среда.

Началото на събитието е в 19:00 ч., а билетите ще бъдат на стойност 10 лв. Повече за събитието можете да научите от Фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.