Активна зима в планината

Няколко полезни съвета за раницата ви от Osprey и Sport Depot

 
0

Есента дойде бързо, а след нея, сигурни сме, много бързо ще дойде и зимата. Затова не си мислете, че все още е рано да се подготвите за нея, както и за активните дни, които ще прекарате в планината. По тази причина днес ще си поговорим за един от най-важните аспекти от екипировката – раницата.

Раници Osprey

Неведнъж сме ви разказвали, че по време на преход в планината, независимо дали е кратък или дълъг, раницата трябва да бъде максимално ефективна и винаги да служи в наша полза. Това важи с особено голяма сила и за зимната планина, когато физическите усилия, които полагаме, са много по-големи. Именно в тези случаи, независимо колко багаж носим, не трябва да я усещаме като неудобен товар на гърба си. Сами може би се досещате, че точно това забавя цялостния процес по придвижане от една точка до друга. Затова е хубаво да спрете вниманието си на лек и удобен модел, който няма да позволи хармоничното ви настроение в планината да бъде развалено.

Раници Osprey

Следващата стъпка към осъществяването на безпрепятствен преход е подредбата на багажа. Тя също е толкова важна, колкото и това раницата ви да бъде лека и удобна. Изберете най-необходимите неща, които ще вземете със себе си и ги сложите пред себе си на едно място, за да можете след това внимателно да ги подредите.

  • Започнете с вещите, които ще сложите на дъното на раницата като спалния чувал, например.
  • След това наредете по-тежките приспособления в областта на гръбначния стълб.
  • Идва ред и за по-лекия багаж, който е препоръчително да се сложи около тежките ви вещи.
  • Подредете внимателно оставащата част от екипировката си в горната част, а в случай, че са останали леки неща, наредете ги в страничните външни джобове.

 

Раници Osprey

А кои са раниците, с които ще усещате, че летите по планинските склонове, макар и с много багаж? Сред доказалите се модели са тези на марката Osprey. Запознайте се и вие с някои от тях и разберете защо.

OSPREY Раница Hikelite 26

 

OSPREY Раница Hikelite 26

Здравината, ефективността и съотношението между цена и качество са част от характеристиките, които правят Hikelite идеалният избор на раница за вас. Сред основните й предимства също са мрежестата материя на гърба AirSpeed, която предотвратява изпотяването и осигурява комфорт по време на движение, както и съвместимата хидратационна система Hydraulics™ и Hydraulics™ LT. Освен това раницата има вграден дъждобран, вътрешно отделение за хидратация, вграден ключодържател. Кръстният колан е регулируем, както и коланът на гърдите, който има и вградена свирка. Джобовете на Hikelite са преден еластичен, два странични мрежести еластични и джоб за слънчеви очила или телефон. Теглото на раницата е 740 грама.

OSPREY Раница Eja 38

OSPREY Раница Eja 38

Леки материали и специален дизайн, съобразен със спецификите на женското тяло. Именно те правят раницата Eja един от най-добрите избори за всяка жена, която прекарва време в планината. Комфортът е гарантиран през цялото време с AirSpeed мрежестата материя, благодарение на която ще можете да се движите без да се изпотявате. Този модел също е съвместим с хидратационна система Hydraulics™ и Hydraulics™ LT. Кръстният колан на модела се характеризира с двойна мрежеста конструкция ExoForm, която осигурява повече комфорт и стабилност. Коланът за гърдите се регулира, а в него има и вградена сигнална свирка. Раницата има вътрешно отделение за хидратация, свалящи се подплънки за презрамките, както и гайка за закачане на инструмент за разбиване на лед. С Eja имате възможност да закачите и туристическите си щеки. Джобовете са еластичен преден и два странични от мрежеста материя. Моделът има и отделение на капака, както и 7 мм странични компресионни каишки.

OSPREY Раница Exos 38

OSPREY Раница Exos 38

Няма как да пропуснем и мъжкият модел раница, който със своята стабилност и оптимален комфорт, е перфектният избор за дълги приключенски преходи. Този модел е аналог на дамския Eja 38 и характеристиките му се припокриват с изброените по-горе.

OSPREY Раница Talon 44

OSPREY Раница Talon 44

Впускате се в приключения, по време на които ви трябва надеждна екипировка? Talon e раницата, която няма да ви предаде където и да сте. Комфортът с нея ви е гарантиран в дългите дни на открито благодарение на мрежата и пяна на гърба за дишаемост – AirScape. Друга важна част от раницата е кръстният колан. В конкретния случай той е подплатен регулируем и е изработен от мрежеста материя, която осигурява дишаемост и комфорт по време на носене. Той държи товара близо до тялото и помага на тежестта да се разпредели. Коланът на гърдите също е регулируем и с вградена сигнална свирка.

Друго важно предимство на Talon e, че височината й се регулира спрямо тялото на човека, който я носи. Раницата има външен достъп до хидратация. Сред останалите й характеристики са възможността за закачане на LED светлини, системата за закачане на щеки, гайките за закачане на инструменти за разбиване на лед, вътрешната регулируема връзка в горния край на раницата, свалящите се подплънки на презрамките, както и подвижния капак с две отделения. Джобовете са преден еластичен, два странични мрежести и два джоба с цип на колана.  

Посочените по-горе модели, както и много други, можете да намерите в магазините на Sport Depot или онлайн на sportdepot.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.