Elevation 2011

1


Дата на събитието: 25.06.2011

Сподели

Shares

Лятото тази година ще е горещо, и то не само защото сезонът го предполага. Освен обичайните удоволствия като къмпинг, палатки плюс нещо разхладително на плажа, в последните години у нас набират все повече скорост и големите летни музикални фестивали. Което е страхотно!

Elevation - Logo

Един от най-големите такива фестивали у нас тази година ще е Elevation 2011 – чисто ново събитие за България с дебютно издание тази година на 24 и 25 юни. Въпреки това обявените досега артисти ни карат да го очакваме с нетърпение.

Elevation - JamiroquaiElevation - Morcheeba

И как иначе, след като са потвърдили участието си големите Jamiroquai, хип-хоп класиците Cypress Hill, много актуалните напоследък Hurts (същите с хита Wonderful Life, който е направо изключено да не си чул). И още – Gentleman, 30 Seconds to Mars, Stereo MCs, Delinquent Habits, Dog Eat Dog, гърците Cyanna, електро-суинг маниаците Parov Stelar (които вече имаха страхотен концерт у нас) и Morcheeba със Скай Едуардс. И това са само “големите” имена, планирани за двата дни на фестивала! В същото време получаваме и доза от едни от най-добрите DJ, групи и изпълнители на българската сцена. Но затова след малко.*

Elevation 2011 ще е на открито в Пирин, така че не се притеснявай, че ще се блъскаш с хиляди хора в някоя задушна спортна зала, където ще те полеят инцитентно с бира, а след концерта паякът ще ти е вдигнал колата. Фестивалът ще се проведе в местност до Разлог – жестоко градче, което се намира в планинска местност точно между Рила, Пирин и Родопите, на няколко километра от Банско.

Разлог е на малко повече от два часа път от София, три часа от Сърбия, четири часа от Румъния и на около 45 минути от гръцката граница, така че се очакват и фенове от съседните страни.

Местността, предвидена за феста, може да побере над 100 000 души.

За да е всичко още по-яко и вълнуващо по време на фестивала ще има и обособена територия за екстремни спортове – Elevation 2011 Eхtreme village – на цели 20 000 кв.м. Скейт, байк, бънджи от кран и балон с горещ въздух (при добро време), пейнтбол, катерене на стена и още.

В дните около събитието ще има автобуси от Банско и Разлог, които ще те закарат до местността на фестивала безплатно. Организаторите са се погрижили и за извънредни автобуси с по-ниски цени от София и големите градове до Разлог в дните на Elevation.

Фестивалът прави сериозни заявки да не отстъпва по качество на организацията на големите събития в Европа и поддържа концепцията за “Зелен фестивал”. Това ще рече достатъчно кошчета за боклук, разделно събиране на отпадъци, рециклиране и голям брой химически тоалетни, за да може красивото място да бъде съхранено за поколенията. И съответно – за още такива събития.

И понеже до юни има още доста време, а се очакват още доста любопитни подробности, продължавай да следиш 360mag.bg, където ще те информираме за всичко ново и интересно покрай събитието.

Билети се продават в мрежата на Eventim и TicketPro на промоционална цена от 96 лв. за двата дни, а след изчерпване на първите няколко хиляди броя – 20 лева. Еднодневните билети са по 70 лева. Ако сте група има опция за  «семеен билет» ( за двама, трима и четирима, съответно на цени-180/250/340 лева за целия фестивал). За обособената „Фен Зона” най-близо до сцените цената за един ден е 110 лева, а за два дни- 160 лева.

Сподели

Shares

1 коментар

  1. бих отишла само заради 30 Seconds to Mars които са ми една от най-любимите разтърсващи и гениални групи през последните години! но.. и другите банди са култови и яки дори бг такивата ще си заслужават като слушам имената които се гласят.. + екстрийм неща и бира сред природната пустошт! едва ли има нещо по-готино от това.. чакаме с нетърпение! ^^

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.