Belasitsa Sky Run се проведе за втори път

0
 

Сподели

Shares

Повече от 100 любители на планинското бягане, колоездене и приключенията се събраха в Беласица през изминалия уикенд, за да прекарат няколко активни дни сред красивата природа на планината. Те се включиха в две събития – второто издание на Belasitsa Sky Run и скоростно изкачване на връх Конгур.

Belasitsa Sky Run 2018
Belasitsa Sky Run за втори път

Благосклонно време и панорама към три дръжави. Именно на това се радваха всички участници във второто издание на надпреварата по планинско бягане Belasitsa Sky Run. Те се впуснаха по два маршрута с различна дължина – 67 и 32,9 км, които ги преведоха по предизвикателните пътеки на Беласица. Състезателите преминаха през кестенови и букови гори, подножието на връх Тумба, почти цялото протежение на планината и най-високия й връх – Радомир. А като допълнение на всичко това, участниците в надпреварата се срещнаха и с вълк по трасето.

Belasitsa Sky Run 2018

Победителите

Победител в дългата дистанция е Никола Кондарев. Той постигна време от 8 часа и 4 минути. След него се наредиха Деян Колев и Кольо Данков.

Belasitsa Sky Run 2018

При дамите в 67-километровата дистанция най-добро време постигна Стела Димитрова – 8 часа и 35 минути. След нея на почетната стълбичка се качиха Йорданка Тренкова и Даниела Димитрова.

По късото трасе на Belasitsa Sky Run най-бърз беше Александър Спасов с време от 3 часа и 6 минути. На второ и трето място се класираха съответно Кристиян Кирилов и Пламен Гостев.

При дамите на 32,9 км най-добър резултат постигна Каролина Калибацева. Тя спря хронометъра на 4 часа и 11 минути. След нея се наредиха Вени Димбари и Десислава Цветанова.

Belasitsa Sky Run 2018
Скоростно изкачване на връх Конгур

Вторият ден от активния уикенд на Беласица продължи със скоростно изкачване на връх Конгур за бегачи и велосипедисти. Участниците в събитието тръгнаха от Петрич и преодоляха 1750 м до връх Конгур за броени часове. При колоездачите най-бързо до върха достигнаха Ивета Алексиева и Алекс Иванов, а при бегачите – Диляна Икономова и Красимир Ангелов.

Пълните класирания от двете състезания можете да намерите тук, както и на официалния им сайт.

Belasitsa Sky Run се организира от Клуб за екстремни спортове и планинарство ”Бела Екстрийм” – гр. Петрич с подкрепата на Northfinder, Спортни магазини Sport Box, Аdventure Net, Camelbak и много други партньори и съмишленици.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.