360° уикенд прогноза: 29-30 септември

 
0

Уикенд прогноза: 29-30 септември

И в двата почивни дни ще бъде облачно със слаби валежи главно в Южна България.

В събота сутринта ще бъде с разкъсана облачност в страната, като по-плътна ще бъде в крайните южни и югоизточни части на България, като по южното Черноморие и Родопите може да превали слабо още сутринта. Минималните температури сутринта ще са по-високи от предишните дни и ще са около 9-11 градуса. Максималните през деня ще са около 17-21.
Вятърът в западната част на страната ще е от северозапад, а на изток ще се преориентира от югозапад със скорост 2-4 м/с. Най-силен ще е вятърът в Северозападна и Централна България – до 3-5 м/с. На 1500 м вятърът ще е от северозапад: 5-7 м/с, по слаб в югозападните и южни части на страната. В планините ще е облачно с чести, но слаби превалявания, най-значителни в Родопите и Централна Стара планина.

В неделя ще остане облачно и с превалявания. Планините ще бъдат закрити от плътни облаци, а превалявания ще има най-вече в Източна България, като в североизточната част ще бъдат значителни. Вятърът ще се преориентира от изток-североизток и при земята ще е около 3-4 м/с, а над 1500 м до 6-8 м/с. По високите части на планините ще превалява целия ден, но ще бъде слаб ръмеж без значително количество.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.